Programul Interreg V-a Romania-Ungaria: Ghidul Solicitantului aferent celui de-al treilea apel restrans

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania – Ungaria, lanseaza in consultare publica, astazi, 5 mai, Ghidul solicitantului aferent celui de-al treilea Apel restrans pentru proiecte strategice din cadrul Programului Interreg V-A Romania – Ungaria.

In acest context, partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a Ghidului, iar opiniile si contributiile sunt asteptate, pana la data de 6 iunie 2017, pe adresele de e-mail: [email protected] si [email protected].

Aria eligibila a Programului este constituita din judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare (din Romania) si Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg (din Ungaria). Bugetul total al programului este de 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezinta finantare nerambursabila din FEDR.

Bugetul destinat finantarii proiectelor strategice, aferente prioritaţilor de investiţii lansate, este alocat dupa cum urmeaza:

• 6/c – conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural -27.032.255,30 euro, din care 22.977.417,00 euro reprezinta finantare nerambursabila Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR);
• 7/c – dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de transport ecologice si cu emisii reduse de carbon – 9.836.374,12 euro, din care 8.360.918,00 euro reprezinta finantare nerambursabila FEDR;
• 8/b – sustinerea cresterii eficiente a ocuparii fortei de munca prin dezvoltarea potentialului endogen – 9.836.374,12 euro, din care 8.360.918,00 euro reprezinta finantare nerambursabila FEDR.

Romania indeplineste rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, in cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Autoritatea de Management.

Ghidul solicitantului

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top