Programul Romania-Bulgaria: 15 martie este termenul limita pentru al doilea apel de proiecte

proiecte.jpg

proiecte-europeneData de 15 martie 2016 este ultima zi pentru depunerea de proiecte ce vizeaza forta de munca sau cooperarea dintre institutiile publice in regiunea de granita Romania-Bulgaria.

Este vorba de al doilea apel de proiecte, cu o alocare financiara de 30.448.192 milioane de euro, al Programului Interreg V A Romania-Bulgaria 2014-2020 Axa Prioritara 4 (“O regiune calificata si incluziva”) si Axa Prioritara 5 (“O regiune eficienta”). Apelul a fost deschis pe 15 octombrie 2015, iar cererile pot fi depuse la sediul Secretariatului Comun din cadrulBiroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi (SC-BRCT).

Potentialii aplicanti interesati au putut beneficia de o sesiune de informare marti, 23 februarie 2016, la Bucuresti. Sesiunea a fost organizata de reprezentantii Autoritatii de Management a programului (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania-MDRAP) si ai Autoritatii Nationale a programului (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria), impreuna cu SC BRCT Calarasi.

Scopul intalnirii a fost sa sprijine viitorii beneficiari in depunerea unor proiecte care sa fie viabile, sa contribuie la atingerea obiectivelor programului, sa aiba impact pe termen lung si sa obtina finantarea necesara. Participantii au putut urmari prezentarea generala a programului, descrierea detaliata a erorilor intalnite frecvent in timpul evaluarii proiectelor si informatii la zi despre cel de-al doilea apel.

Unul dintre cele mai importante criterii de evaluare a cererilor de finantare este masura in care proiectele vor contribui la atingerea indicatorilor programului, au subliniat reprezentantii Autoritatii de Management la inceputul sectiunii de intrebari si raspunsuri.

Proiectele depuse pot fi de tip “soft” – studii, strategii, seminarii etc. – sau “hard” – incluzand o componenta de infrastructura sau de investitie – si trebuie sa se concentreze pe piata fortei de munca si pe mobilitatea acesteia (Axa 4) sau pe cresterea capacitatii de cooperare intre institutiile publice (Axa 5).
Proiectele sunt finantate in proportie de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 13% reprezinta co-finantarea nationala, iar 2% contributia proprie a beneficiarului.

Pentru a fi eligibili, aplicantii trebuie:

  • sa fie organisme/organizatii non-profit romane sau bulgare, constituite in mod legal in conformitate cu legislatia nationala;
  • sa aiba surse de finantare stabile si suficiente pentru a asigura continuitatea functionarii pe toata durata proiectului;
  • sa poata demonstra capacitatea de a gestiona activitatile din cadrul proiectului;
  • sa fie organismul/institutia cu competenta de a lua masuri in domeniul/domeniile abordate de proiect;
  • sa aiba sediul in aria eligibila transfrontaliera; sau sa aiba sucursale locale/regionale cu statut juridic (persoana juridica) stabilite in aria eligibila; sau sa fie autoritati publice nationale ale caror arie de competenta, stabilita prin acte juridice, se extinde in zona eligibila a programului; pot participa si parteneri care nu indeplinesc aceste conditii, dar bugetul lor trebuie sa nu depaseasca 20% din bugetul total al proiectului.

Proiectele pot fi realizate de cel mult 5 parteneri din Romania si Bulgaria iar durata maxima a unui proiect nu poate depasi 24 de luni.

Acesta a fost ultimul din suita de evenimente organizate pentru promovarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria, la care au participat mai mult de 300 de persoane.

Documente utile:
Programul Interreg V A-Romania-Bulgaria-versiunea finala
Programul Interreg V A-Romania-Bulgaria-al 2-lea apel de proiecte
Programul Interreg V A Romania-Bulgaria-greseli frecvente
Ghidul complet al Aplicantului
Intrebari si raspunsuri
Erori frecvente

Orice intrebare poate fi transmisa la urmatoarele adrese de email: [email protected]; [email protected]; [email protected].

Sursa: MDRAP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top