Programul Romania Start-up National 2017: Pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

euro.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va lansa in luna mai Programul „Romania Start-up national„. Antreprenorii din Romania vor putea primi un ajutor public de pana la 50.000 de euro penru deschiderea unei afaceri, printr-un nou program de finantare a micilor firme, a declarat noul ministru al Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului, Florin Jianu.

El a subliniat ca prioritatile ministerului nou infiintat vor fi cele ale mediului de afaceri si a atras atentia ca Romania are nevoie sa-si creasca masa intreprinderilor mici si mijlocii, dar si a firmelor medii si mari ce realizeaza activitati de internationalizare.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri sustine ca Programul de export va fi finantat „corespunzator”, in timp ce banca pentru IMM-uri, „o necesitate pentru toti partenerii”, va fi infiintata in trimestrul al treilea al acestui an.

Jianu a mai vorbit despre atragerea investitiilor straine in economie, dar in egala masura si pe cele ale intreprinzatorilor autohtoni, precum si despre programul de sustinere a scolilor profesionale pentru dezvoltarea unor meserii „atat de necesare pe piata fortei de munca”.

In prezent, din fonduri europene sunt finantate alte doua programe destinate romanilor care vor sa-si deschida startupuri: Romania Start-up Plus si Diaspora Startup, prin Programul Operatonal Capital Uman.

De asemenea, pana acum functiona cu bani de la bugetul de stat Programul Start, prin care se ofereau pana la 26.000 de euro ajutor de la stat si Programul SRL-Debutant, cu ajutor de pana la 10.000 de euro penru deschiderea de mici afaceri.

Interviul integral pe Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.