Programul Romania – Ungaria: A fost lansat al doilea apel restrans, pentru propuneri de proiecte strategice

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) din Romania, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, si Autoritatea Nationala a Ungariei (Biroul Primului Ministru din Ungaria) anunta lansarea, in cadrul programului, a celui de-al doilea Apel restrans, pentru propuneri de proiecte strategice.

Valoarea fondurilor disponibile pentru acest Apel restrans de propuneri de proiecte strategice este de 40,945,000.00 EURO (FEDR), completata de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Romania si Ungaria.

Prioritatea de investitii (PI) lansata prin Apelul restrans de propuneri de proiecte strategice este 9/a – Investitii in infrastructura medicala (in cadrul Axei prioritare 4: imbunatatirea serviciilor de ingrijire a sanatatii). Apelul restrans pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategica, care abordeaza cele mai importante nevoi ale regiunii de granita romano-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor nationale, regionale sau judetene relevante si care au capacitatea de a produce un impact sporit si de a imbunatati calitatea vietii in zona de granita.

Criteriile de eligibilitate pentru aplicanti, actiuni și cheltuieli sunt stabilite in Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finantate prin program organizatiile publice (autoritatile nationale, regionale sau locale), organizatiile echivalente celor de drept public, organizatii non-profit (de exemplu asociatii) si gruparile europene de cooperare teritoriala (GECT). Se poate aplica pentru finantare doar in parteneriat transfrontalier. Aria eligibila a programului cuprinde judetele Arad, Bihor, Satu Mare, și Timiș in Romania si Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg, in Ungaria.

Ratele de cofinantare sunt de pana la 98 % din costurile totale eligibile pentru partenerii romani si pana la 95 % in unele cazuri, chiar 100 %, pentru solicitantii maghiari, totalizand atat FEDR si cofinantarea nationala.

Aplicatiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, incepand cu data de 21.06.2017 ora 8:00, pana in data de 20.09.2017 ora 16:00 (EET). Pentru descrierea detaliata a Apelului de propuneri de proiecte strategice, inclusiv regulile de eligibilitate si depunere, precum si pentru mai multe informatii privind procesul de selectie, va rugam sa consultati Ghidul Solicitantului.

In timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenta solicitantilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitantii pot adresa SC intrebari cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte cu cel mult 21 de zile lucratoare inaintea inchiderii Apelului, la adresa de e-mail: [email protected]. Raspunsurile finale la intrebari vor fi transmise (publicate) cu cel putin 11 zile lucratoare inainte de data limita de depunere.

Sesiuni de informare vor fi organizate atat in Romania cat si in Ungaria. Vom reveni cu detalii privind locul de desfasurare a evenimentelor, in timp util, pe pagina web a programului.

Ghdiul solicitantului

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top