Proiect: Subventie de 20.000 euro pentru tineri la construirea unei locuinte si teren in intravilanul localitatilor

Casa-Bani1.jpg

Statul roman sprijina accesul tinerilor la o locuinta proprietate personala prin acordarea unui teren de cel mult 500 de metri patrati in intravilanul localitatilor si prin acordarea unei subventii de maximum 20.000 de euro pentru acoperirea partiala a costurilor constructiei, se arata intr-o propunere legislativa a deputatului PSD Florin Gheorghe, depusa la Senat.

Subventia de la bugetul de stat este in valoare de 35% din valoarea locuintei construite si nu poate depasi echivalentul in lei a 20.000 de euro. Fondurile aferente subventiei se asigura de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – Programul National de Dezvoltare Locala. (…) Terenul acordat nu poate fi instrainat, inchiriat sau concesionat, iar constructia locuintei trebuie finalizata in termen de 2 ani. (…) Administratiile publice locale sprijina accesul la o locuinta proprietate personala prin extinderea si racordarea la retelele de utilitati: apa, canalizare, gaze naturale si energie electrica”, se arata in proiectul propus.

Potrivit actului normativ, de facilitatile acordate beneficiaza tinerii, dar si persoanele care doresc sa isi stabileasca domiciliul in localitatile in care lucreaza, aflate in mediul rural sau in orase sub 10.000 de locuitori.

„Nu pot solicita acest sprijin persoanele care detin o locuinta proprietate personala, au instrainat in ultimii 5 ani o proprietate imobiliara cu destinatia de locuinta, detin active financiare sau de alta natura cu o valoare mai mare de 20.000 de lei„, se mai arata in proiect.

Deputatul PSD sustine in expunerea de motive ca, ‘in ciuda existentei programului de stimulare a constructiilor pentru tineri ‘Prima Casa’, acesta nu reuseste sa satisfaca cea mai mare parte a nevoilor tinerelor familii, in special a tinerilor cu venituri reduse, si isi manifesta beneficiile preponderent in marile concentrari urbane, iar in orasele cu mai putin de 10.000 de locuitori sau in mediul rural acest program are o eficienta scazuta’.

Senatul este prima Camera sesizata cu aceasta propunere legislativa.

Sursa: economica.net

2 thoughts on “Proiect: Subventie de 20.000 euro pentru tineri la construirea unei locuinte si teren in intravilanul localitatilor”

  1. Dragos spune:

    Bună ziua ,as fi interesat de o subvenție de ajutor,,cum se procedează,mă poate ajuta cineva ,,vă mulțumesc

  2. Adrian spune:

    S.a aprobat acasta propunere? Cum se pot accesa banii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.