Proiecte europene de peste 13,1 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor în Târgu Mureş

Fonduri-firme_0.jpg

Primăria Târgu Mureş a anunţat că în cadrul strategiei de atragere a fondurilor nerambursabile pentru modernizarea şi dezvoltarea municipiului ca pol de dezvoltare urbană a promovat două proiecte europene în valoare de peste 13,1 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Unul dintre proiecte, în sumă de 6.032.737 de lei, este semnat şi lucrările de execuţie vor fi demarate în primăvara acestui an iar cel de-al doilea, în valoare de 7.092.112 lei, este în etapa precontractuală.

“Proiectul prevede clădiri rezidenţiale reabilitate din punct de vedere termic. Este vorba de un număr de 7 blocuri situate pe străzile Constantin Romanu – Vivu nr. 2, Aleea Carpaţi nr. 47, Depozitelor nr. 7, Piaţa Gării nr. 1 A, Piaţa Gării nr. 2 A, Mimozelor nr. 2 şi Aleea Cornişa nr. 32. Valoarea proiectului se ridică la suma de 6.032.737 de lei, din care finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 60% – finanţare de la Fondul European Dezvoltare Regională (FEDR) 85%, finanţare de la bugetul de stat (BS) 15% – valoarea finanţării proprii este de 40%, din care contribuţia proprie 15%, iar contribuţia Asociaţiilor de Proprietari este 25%. Contractul de execuţie este semnat, lucrările de execuţie urmând a fi demarate în primăvara acestui an”, a arătat Primăria Târgu Mureş.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea termică a şase blocuri de locuinţe situate pe străzile Argeşului, Gheorghe Doja, Piaţa Gării, Moldovei, Cernavodă, Transilvaniei şi Măgurei iar din suma de peste 7 milioane de lei valoarea finanţării nerambursabile din partea Uniunii Europene este de 60%, din care 85% reprezintă finanţare de la FEDR şi 15% – finanţare de la bugetul de stat. Valoarea finanţării proprii este de 40%, din care contribuţia proprie 15% iar contribuţia Asociaţiei de Proprietari este 25%.

Primăria Municipiului Târgu Mureş a subliniat că elementul central al dezvoltării urbane durabile îl constituie finanţarea proiectelor de dezvoltare, în baza unor strategii integrate, care abordează provocările economice, de mediu, climatice, demografice şi sociale din oraşe.

În acest sens, specialiştii din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş s-au axat pe mai multe direcţii de acţiune iar una dintre acestea se referă la creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top