Rata de absorbtie a fondurilor europene a ajuns la 74%

fonduri-europene.jpg

Fonduri_proiecteRomania a ajuns la finalul anului trecut la o rata de absorbtie de 74,3%, in ultimele zile ale fondurilor europene din exercitiul financiar 2007-2013. Rata de absorbtie a crescut cu aproximativ 23% in doar o luna, in conditiile in care la finalul lui noiembrie a anului trecut aceasta se situa la 60%.

„In aceasta luna de final de an am depus alaturi de echipa mea toate eforturile pentru a indeplini obligatiile din contractele cu beneficiarii proiectelor din fonduri structurale 2007-2013, iar astazi, in ultima zi din 2015, procentul platilor efectuate catre beneficiari a atins nivelul de aproximativ 75%. Astfel, de la preluarea mandatului, in luna noiembrie, s-au realizat plati catre beneficiari de peste 10% din totalul platilor efectuate incepand cu anul 2007“, a precizat Aura Raducu, ministru al fondurilor europene, intr-un comunicat.

Desi rata de absorbtie a fondurilor europene a „explodat” in ultima luna din 2015, Romania tot consemneaza o pierdere de circa 5 miliarde de euro din bani europeni, aceasta fiind suma pe care nu a reusit sa o atraga in ultimii noua ani pentru a ajunge la stadiul tarilor din vest atat la nivel de infrastructura, cat si la nivelul veniturilor pe care le au locuitorii sau la capitolul conditii de trai. Per total, Romaniei i-au fost alocate fonduri europene in valoare de 19,1 miliarde de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.