Razboiul politic dintre Ungaria si Norvegia, o tara est-europeana contra unuia dintre cele mai bogate state din lume

Sigla-SEE-4323_1_opt.jpg

Sigla SEETransformarile interne ale UE si criza ucraineana fac sa treaca aproape neobservat un conflict din chiar sanul Europei intre valori si ideologii diferite, intre un stat est-european care pana nu demult depindea de banii strainilor dar care acum si-a propus sa nu mai urmareasca valorile traditionale occidentale si una dintre cele mai bogate tari din lume, un gardian al acestor principii.

Ofensiva guvernului Ungariei impotriva ONG‑urilor finantate de Norvegia s‑a intensificat dupa ce politia a efectuat saptamana aceasta perchezitii amanuntite la doua dintre organizatiile pe care Budapesta le acuza ca ar sponsoriza opozitia politica. Autoritatile norvegiene spun ca actiunile maghiarilor sunt „inacceptabile” si reprezinta acte de hartuire a unor organizatii care reprezinta opinia publica, scrie EUobserver.

Guvernul maghiar a acuzat ONG‑urile sustinute de catre statul norvegian ca ar finanta pe ascuns partide politice de opozitie. Dupa ce 58 de ONG‑uri au fost investigate in luna iunie la cererea guvernului, numerosi agenti de politie si investigatori au perchezitionat luni sediile ONG‑urilor Okotars si Demnet.

Mai multe detalii: www.zf.ro

2 thoughts on “Razboiul politic dintre Ungaria si Norvegia, o tara est-europeana contra unuia dintre cele mai bogate state din lume”

 1. gemeni spune:

  @balici mihai Tara numita Norvegia nu se baga in treburile interne ale Ungariei. Nici in Ucraina nu s-a bagat nimeni, daca era totul perfect acolo oamenii nu stateau in strada cu lunile ci mergeau sa isi vada de treaba. Mai gandeste-te!

 2. balici mihai spune:

  De ce se baga in treburile interne aceasta tara numita Norvegia , sa isi vada de treburile ei
  Si la noi vad ca dau bani multi la ONG si tare ma tem ca sunt infiltrate serviciile americane si vest europene in destabilizarea acestor tari
  Asa au facut si in Ucraina si au adus tara in razboi si in distrugere totala
  Unde vin imperialistii americani si vest europeni seamana doar furtuna si destabilizare si colonizare
  Afara cu imperialistii americani si vest europeni din tarile noastre , deoarece dupa ce au latrat si scuipat venin prin posturile de radio Europa Libera si Vocea Amercii timp de 50 de ani , ne-au adus in faliment
  Imperialismul este ultima faza a capitalimului in putrefactie si trebuie distrus inainte de a apare un nou Lenin care va rasturna aceassta societate prin violenta si varsare de sange

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *