Reabilitarea sectorului irigatiilor din Romania, in atentia companiilor din SUA si Israel

81c1de7c03032ee2eb0df63f84750dcf_XL.jpg

In urma discutiei pe care Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut-o saptamana trecuta cu reprezentantii Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO), astazi, 5 aprilie 2017, o delegatie din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii si din partea Ambasadei Israelului la Bucuresti a participat la o intalnire de lucru la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Tema principala a discutiilor de azi a constituit-o realizarea de investitii pentru reabilitarea sectorului de irigatii din Romania.

Diplomatii au fost primiti de ministrul Petre Daea, iar discutiile au fost conduse de Daniel Dumitru Botanoiu, secretarul de stat in coordonarea caruia se afla domeniul imbunatațirilor funciare, avand in vedere interesul vast din partea ambelor tari (Statele Unite ale Americii si Israel) de a investi in acest sector.

Astfel, in vederea prezentarii oportunitatilor de afaceri in acest domeniu pentru potentialii investitori, reprezentantii Ambasadei SUA au propus oficialilor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizarea, in viitorul apropiat, a unei mese rotunde cu participarea expertilor si companiilor de profil din SUA si Israel, precum si a partilor implicate din tara noastra.

Propunerea diplomatilor a fost agreata de conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Dumitru Botanoiu apreciind ca in urma unor astfel de dezbateri pot rezulta proiecte concrete si care pot conduce la dezvoltarea unor parteneriate strategice in interesul tuturor partilor implicate.

Programul National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii din Romania dispune de 1,015 miliarde de euro, conform Legii nr.269-2016 si aprobat prin Hotararea de Guvern nr. 793/2016, pentru perioada 2016 – 2020.

Este vizata pentru reabilitare infrastructura principala de irigații care alimenteaza o suprafata de circa 2 milioane ha, prin 86 de amenajari de irigatii viabile care includ urmatoarele obiective:

  • 110 statii de pompare de baza, 137 statii de repompare;
  • 2.525 metri conducte de refulare;
  • 1.997.481 metri canale de aductiune;
  • 2.885.073 metri canale de distributie;
  • 4.995 constructii hidrotehnice.

Sursa: madr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top