Recorduri Start-Up Nation: Unde sunt cele mai mari concentrari de firme pe metrul patrat…de apartament la bloc

infiintare-firma.jpg

O analiza mai amanuntita a listei publice cu firmele care au depus proiecte pentru programul Start-Up Nation si au primit numerele RUE (numarul care atesta ordinea de inscriere in platforma electronica) scoate la iveala ce strategii au folosit unii dintre aplicanti ca sa-si mareasca sansele de a obtine banii.

In Bucuresti, de pilda, peste 100 de proiecte vin de la firme care au declarat sedii sociale la sapte adrese; o buna parte sunt sedii sociale declarate in apartamente de bloc obisnuite unde apar inregistrate de la doua firme cum sunt cele mai multe cazuri, la 20 de firme in doua camere, cum e cazul unui bloc de locuinte din sectorul 4, de exemplu.

Cele mai multe firme cu acelasi sediu social – 24 la numar -, apar in Bucuresti, in dreptul adresei unei companii specializate pe servicii precum gazduire de sedii sociale, infiintari de firme noi sau tot felul de alte operatiuni la Registrul Comertului. Cum compania arata ca o mica uzina de servicii pentru SRL-uri, PFA-uri ori intreprinderi Individuale, nu e o surpriza ca se afla in top.

Bizareriile rasar de pe la alte adrese: tot in sectorul 4, – care apare ca un adevarat pol de antreprenoriat concentrat pe metrul patrat locuibil – intr-un alt bloc de locuinte, sunt declarate 16 sedii sociale, in doua camere: 11 firme in camera 1, restul in camera 2.

Tot cu 16 firme intr-un singur apartament confort II, apare si un bloc din sectorul 1, intr-o zona rezidentiala din cartierul Bucurestii Noi unde sunt putine spatii de birouri sau cladiri de afaceri.

In top 5 la sedii sociale pe metrul patrat vine un alt bloc din sectorul 4 cu un apartament care gazduieste 13 sedii sociale, apoi sectorul 2 unde un apartament dintr-un imobil de locuinte are inregistrate 12 firme cu proiecte depuse pentru Start-up Nation.

In sectorul 3, 33 de sedii sociale la 3 adrese: 22 dintre firme sunt gazduite in apartamente de bloc, celelalte intr-una dintre cladirile de pe platforma Faur.

Lista continua cu grupuri ceva mai mici, de câte 4-8 firme pe aceeasi adresa si se inchide cu un grup mai numeros de 2-3 firme cu acelasi sediu social, semn ca destul de multi antreprenori din capitala s-au gândit sa mizeze ”la dublu”, probabil, pe ideea ca din doua proiecte depuse macar unul ar avea sanse sa obtina cei aproape 44.000 de euro, disponibili prin finantarea Start-up Nation.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top