Regio sprijina imbunatatirea serviciilor de asistenta sociala din Alexandria

DSC_0439.jpg

alexandria-regioIn data de 31 mai, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, impreuna cu Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, au semnat contractul de finantare pentru reabilitarea unui centru rezidential din municipiul Alexandria.

Unitatea Administrativ-Teritoriala Alexandria, in calitate de beneficiar, primeste fonduri nerambursabile in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, pentru proiectul „Reabilitare adapost pentru familii, persoane adulte si copii aflati in dificultate„.  

Valoarea totala a contractului de finantare este de 3.989.459,58 lei, din care valoarea totala nerambursabila reprezinta 3.829.066,54 lei, iar contributia beneficiarului este de 160.393 de lei.

Proiectul, a carui durata de implementare este de 15 luni, vizeaza reabilitarea adapostului pentru familii, persoane adulte si copii aflati in dificultate, in conformitate cu standardele europene. Totodata, prin prezentul contract de finantare se urmareste imbunatatirea conditiilor de viata si a starii de sanatate, prin oferirea de sprijin material si financiar beneficiarilor cuprinsi in program, precum si de consiliere sociala.

Proiectul vine asadar in sprijinul comunitatii, pentru rezolvarea problemelor pe care le infrunta persoanele cu o situatie sociala precara – familii aflate in dificultate temporara sau in situatie de criza, ca urmare a unor stari conflictuale, calamitati, incendii, sau familii in curs de destramare si fara adapost, persoane adulte, cu precadere femei, aflate in situatie de risc social, supuse violentei domestice si copii aflati in situatii de risc, pe fondul destramarii familiei sau violentei din familie.

Pana in prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost semnate 29 de contacte de finantare in cadrul Domeniului major de interventie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, ce au o valoare nerambursabila solicitata de peste 66 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *