Replica Ministerului Fondurilor Europene privind perchezitiile DNA

banisubv.jpg

bani-frauda-fonduriReprezentantii DNA fac cercetari la sediul Ministerului Fondurilor Europene, in urma unor suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2007 – 2013. Vizate de control mai sunt si AM POSCCE, AM POSDRU si ADR Vest.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare„, sustin reprezentantii DNA.

Ministerul Fondurilor Europene a colaborat si va colabora cu toate autoritatile abilitate in vederea constatarii, combaterii si sanctionarii infractiunilor sau oricaror fapte de coruptie. Din prima zi a mandatului mi-am asumat toleranta zero fata de orice actiune care contravine legii. Toti cei care au incalcat legea trebuie sa plateasca. Romania a castigat increderea Comisiei tocmai pentru ca am luat masuri de inlaturare a breselor din sistem si de crestere a gradului de transparenta institutionala. De aceea, speculatiile pe marginea unei anchete in derulare pot face mai mult rau decat bine. Fondurile europene sunt o chestiune de interes national, iar Ministerul Fondurilor Europene functioneaza in virtutea interesului national. Ce putem face este sa lucram impreuna – reprezentanti ai institutiilor statului, societate civila si reprezentanti ai mass media – pentru ca Romania sa aiba un viitor mai bun si o imagine corecta in fata partenerilor externi”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.