Rezultate Start-Up Nation intermediare: LISTA RUE 2019, topul firmelor după locurile de muncă promise

LISTA-RUE-Start-up-nation-2019.jpg

S-a publicat LISTA RUE cu cele peste 33.000 de firme care au aplicat în programul Start-Up Nation 2018-2019, primele 10 poziții fiind ocupate de societăți care au promis că vor crea de la 30 de locuri de muncă în sus, fiecare, pentru a obține ajutoarele nerambursabile de 42.000 de euro pe afacere.

Lista RUE cuprinde toate aplicațiile depuse, urmând ca apoi să se facă verificarea administrativă şi a eligibilităţii. De aceea, pe primele 2 locuri sunt aplicații eronate: una cu 76 de milioane de joburi promise a fi create (probabil a fost introdus numărul de telefon în câmpul pentru locuri de muncă) și alta a cărei denumire a fost „stearsa din cauza limbajului nepotrivit”.

Mai departe, pe următoarele 10 poziții sunt dosare care cel puțin par a fi reale, deși firmele respective promit că vor crea locuri de muncă neobișnuit de multe pentru un startup:

  • AS FOOD EXPERT GROUP SRL – 67 de locuri de muncă noi
  • COSUL DOBROGEAN SRL – 65
  • TRACTORUL FERICIT SRL-D – 56
  • FLORISIM FRESH SRL – 56
  • HASECEAC HS CONSTRUCT SRL – 41
  • CLINICA DE ZAMBETE SRL – 38
  • CIRCUS HUB CREATIVE – 34
  • DAN-MAR-SAD AL SRL – 34
  • DERMA SOFT CLINIC S.R.L. – 31
  • MISTEX SIMO STYLE SRL – 30.

„Având în vedere că toate cele 33514 planuri de afaceri trimise au peste punctajul minim de 50 de puncte, toți aplicanții din lista sunt acceptaţi de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii. Începând de luni 18 februarie 2019, vor intra în etapa de verificare administrativă şi a eligibilităţii de la RUE 1 la RUE 13005, iar restul aplicanților vor rămâne în lista de așteptare, urmând ca, în cazul în care vor exista renunțări, respingeri, diferențe de sume care să genereze bugetele necesare, să intre în verificări și peste RUE 13005” – a precizat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: Startupcafe.ro

5 Replies to “Rezultate Start-Up Nation intermediare: LISTA RUE 2019, topul firmelor după locurile de muncă promise”

  1. Liviu spune:

    Daca departajarea proiectelor Start-up 2018 cu 100 de puncte se face strict pe numarul de angajati, inseamna ca este o mare teapa sau praf in ochii pentru cei care sperau pe bune sa se dezvolte cu acest proiect propus de guvernati nostri!!!
    De ce afirm asta:
    – in primul rand daca ai mai mult de 4 angajati in proiect vei plati taxe si impozite la stat mai mari decat valoarea proiectului;
    – incurajeaza firmele mari, firmele cu bani sau pe romaneste oameni cu stituatie financiara sa isi bage niste angajati in somaj si apoi sa ii reangajeze pe bani statului, astfel scutind niste ch cu personalul;
    – firmele de consultanta care au creat proiecte cu peste 4 angajati, sau uitat doar la profit;
    Daca departajarea proiectelor de 100 puncte se va face strict pe nr de angajati, este o insulta la adresa celor care doreau pe bune sa se dezvolte cu acest proiect… nu sa imbogatesti firmele de consultanta si sa dai statului roman „bani nerambursabili”+ dobanda la ei prin impozite si taxe salariati!!!

  2. mirela spune:

    toata nebunia cu locurie de munca a pornit de la consultanti . daca intrebai vreun consultant daca se apuca de proiectul tau, iti raspundea ca fara min. 3 locuri de munca create, nu se apuca de proiect . pentru siguranta trecerii proiectului, 4 locuri de munca era cheia succesului. nici nu apucai sa ii spui ce vrei sa faci . cate sau ce afaceri start-up poti infiinta cu 43.000 euro , sa se dezvolte , sa asigure 4-8 ! salarii , taxe salariale, chirii, impozite, alte cheltuieli administrative ?
    pt siguranta incasarii comisioanelor de catre consultanti, s-a starnit un haos , cred .
    si guvernatii sunt fericiti, vor fi create locuri de munca (?!) si vom avea crestere economica .
    succesuri peste succesuri !

  3. Balici Mihai spune:

    PAI , nu a spus d-l Ministru pentru a evita situatia de anul trecut cand peste 3000 de firme care au avut contracte semnate au renuntat din diverse motive , va intocmi in acest an 13.000 de contracte
    Cum sa verifici doar 13005 de proiecte cand din ele cel putin 20-25% vor fi respinse ca neconforme sau vor renunta
    ca nu este usor sa platesti timp de 2,5 ani suma de 11.500 de lei lunar, deci in total 345.000 de lei , altfel daca renunti in timpul celor 2,5 ani ,sau nu platesti aceste taxe si impozite este posibil ca statul sa se indrepte impotriva firmei Ssi ANAF sa puna sechestru pe bunurile proprii ale administratorului sau familiei sale
    Deci trebuie verificate cel putin 20.000 de firme , pentru a ramane 13 .000 de firme care sa ccorespunda programului si statul sa nu fie pagubit ,ca saracu de el (de fapt de noi) acesti 440 de milioane de euro nu ii are si se imprumuta si plateste in final 500-600 de milioane de euro si daca 50% din firme intra in faliment ,paguba statului este foarte mare
    De accea evaluatorii de la AIMMAIPE care sunt foarte competenti au o sarcina grea de a analiza din punct de vedere financiar daca o firma care se ocupa de coafura, , gogosi sau catering poate sa plateasca 11.500 de lei pe luna din incasari timp de 2,5 ani

    1. Gicu Piticu spune:

      Nu e chiar asa … in fapt, se muta angajati de pe firme care functioneaza pe firmei noi infiintate, nu e greu … carora oricum le plateau contributii, deci efortul suplimentar este zero.

  4. DUTA ECATERINA spune:

    hai sa fim seriosi nu ai cum sa creezi 67 de locuri de munca cand esti start -up, de ce se da astfel de clasificare la selectare, este aberant. clasificarea conform procedurii se da dupa punctaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top