Romania va contracta 4 miliarde euro, in aprilie, din fondurile europene destinate perioadei 2014 – 2020

euro_caramizi.jpg

Autoritatile vor contracta, in aprilie, 4 miliarde de euro, in urma proiectelor fazate si lansate anul trecut, a anuntat, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu.

„In prezent, prin programele operationale, contractam aproximativ 4 miliarde euro din ce s-a lansat, din proiectele fazate si proiectele lansate anul trecut. Deci, in luna aprilie, contractam aceste 4 miliarde de euro — (reprezentand — n. r.) infrastructura mare, drumurile, proiectele de mediu si de cercetare-inovare si programul de competitivitate lansat anul trecut”, a spus Raducu.

Ea a precizat ca, pentru a veni in sprijinul autoritatilor locale, va fi realizat in aceasta saptamana un protocol cu agentiile de dezvoltare regionala.

„Pentru a le putea fi usor beneficiarilor sa elaboreze aceste proiecte, in aceasta saptamana vom realiza un protocol cu agentiile de dezvoltare regionala, astfel incat in fiecare judet sa existe 2-3 oameni experti care sa poata sa indrume autoritatile locale pentru a putea cunoaste care sunt oportunitatile, ce este de facut, sa sfatuiasca si sa dea recomandari privind proiectele pe care le pregatiti ca sa se poata simplifica tot mai mult metodologia de pregatire si selectia proiectelor. Ne-am propus simplificarea ghidurilor, armonizarea intre diferite autoritati de management, realizarea unor modele standard de ghiduri, contracte, declaratii, astfel incat sistemul de management si control pe care il realizam sa nu ceara informatii care nu sunt necesare sau informatii care pot fi primite de la alte institutii publice„, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top