Romania va transmite Acordul de Parteneriat Comisiei Europene la sfarsitul lunii ianuarie 2014

comisia_europeana.jpg

comisia_europeanaMinisterul Fondurilor Europene va transmite serviciilor Comisiei Europene documentul de programare pentru perioada 2014-2020, Acordul de Parteneriat 2014-2020, la sfarsitul lunii ianuarie 2014, potrivit calendarului aprobat in ultima sedinta de Guvern.

Noul termen este cu doua luni mai tarziu decat cel stabilit initial in foaia de parcurs stabilita in primavara acestui an.

Inainte de a transmite documentul, Ministerul Fondurilor Europene va supune consultarii publice Acordul de Parteneriat 2014-2020.

Regulamentele europene care reglementeaza viitoarea perioada de programare au fost adoptate recent si vor deveni oficiale dupa publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. De la acea data, statele membre au la dispozitie un termen de patru luni pentru a transmite oficial Acordul de Parteneriat.

Ministerul Fondurilor Europene a purtat un amplu dialog informal cu serviciile Comisiei Europene pentru pregatirea Acordului de Parteneriat. In cadrul dialogului informal, autoritatile romane au transmis Comisiei Europene, in data de 11 octombrie 2013, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020.

Pe marginea primei versiuni a documentului de programare, serviciile Comisiei au transmis, recent, informal, o serie de comentarii. Autoritatile romane vor discuta cu serviciile Comisiei Europene pe marginea acestor comentarii.

Pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, care va fi transmis serviciilor Comisiei la sfarsitul lunii ianuarie 2014, ministerele de linie urmeaza sa transmita Ministerului Fondurilor Europene o serie de informatii in cursul lunii decembrie a.c.

Precizam ca, pana in momentul transmiterii Acordului de Parteneriat 2014-2020, autoritatile romane vor continua dialogul informal cu serviciile Comisiei Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top