Romania va trimite Comisiei Europene o versiune revizuita a Acordului de Parteneriat

Teodorovici.jpg

TeodoroviciMinisterul Afacerilor Europene va trimite la Bruxelles, la sfarsitul acestei luni, o versiune revizuita a Acordului de Parteneriat, dupa ce oficialii europeni au criticat in termeni duri prima varianta a documentului.

Comisia Europeana au calificat Acordul propus de Romania ca fiind lipsit de viziune strategica, prea vag si nu dovedeste ca lectia data de esecul cheltuirii banilor UE in perioada 2007-2013 este valorificata.

Oficialii romani spun ca noua varianta a documentului va integra unele dintre comentariile primite de la serviciile CE in decembrie. Pe de alta parte, MAE mai sustine ca intre timp Bruxelles-ul si-a mai temperat discursul. „In cazul altor comentarii s-a ajuns la o pozitie comuna a celor doua parti, dar au fost si comentarii pe care serviciile Comisiei le-au retras ca urmare a argumentelor aduse de partea romana”, se arata intr-un comunicat remis presei de MAE.

Ministerul mai arata ca, in ciuda criticilor primite, negocierile sunt „in grafic” si nu se poate vorbi de intarzieri. „Conform prevederilor regulamentelor europene, statele membre au la dispozitie patru luni de la aprobarea regulamentelor pentru a transmite formal Acordul de Parteneriat. Regulamentele au fost publicate in Jurnalul Oficial al UE la sfarsitul lunii decembrie 2013, ceea ce inseamna ca nu exista nicio intarziere in procesul de pregatire si transmitere a documentului catre CE. Pentru comparatie, alte state membre UE nu au trimis pana in prezent niciun document de programare serviciilor Comisiei Europene”, concluzioneaza oficialii MAE.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.