Romanii: iesire din Criza sau iesire din Istorie?

structuralSunt romanii prin forta lucrurilor – si eventual structura ADN-ului – singura natie pierzatoare si fatalista in fata Istoriei si a competitiei economice globale?

Cam la aceasta intrebare-cheie isi propune sa raspunda implicit Forumul pentru Inovare in Regiunea Dunarii – Bazinul Marii Negre care se organizeaza sub egida Comisiei Europene si a OCEMN la Palatul Parlamentului pe 17 mai 2012.

Avand deja experienta implicarii in Grupul de Actiune „Dezvoltare Integrata Marea Neagra” din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), initiatorii reuniunii aspira sa verifice posibilitatea furnizarii unui raspuns coerent si viabil fata de provocarea imensa legata de utilizarea combinata a tuturor oportunitatilor actuale sau de perspectiva apropiata pentru dinamizarea numeroaselor proiecte de investitii actuale sau care s-ar putea agrega in perioada urmatoare.

Vorbitori cu exceptionala expertiza, diplomati de mare calibru, alaturi de decidenti si practicieni in consultanta sau din mediul cercetarii academice se vor intalni cu oamenii de afaceri pentru a incerca sa coaguleze cu adevarat o miscare concludenta in favoarea necesarei schimbari de perspectiva si pregatirii noilor santiere de lucru, incepand din 2014.

Faptul ca – alaturi de Ministerul Afacerilor Externe – reuniunea este sprijinita financiar de EximBank si de compania Romtelecom vorbeste de la sine despre sansele potentiale care exista, cu conditia modificarii mentalitatilor autiste, ego-centrice si rapace, absolut paguboase pentru depasirea crizei europene si interne actuale.

De aceea, participantii vor parcurge condensat o experienta foarte variata: vor observa studii de caz, vor afla de bune practici, vor putea negocia parteneriate, se vor intalni cu mari inovatori din regiune, premiati cu Trofeul „Inovator Social si Economic„, vor putea face lobby institutional pentru proiecte prioritare, vor deprinde trucuri de project management pentru deblocare financiara si mai buna inter-comunicare si promovare a ideilor si initiativelor lor.

Pentru mai multe detalii si inscrieri la reuniune, cei interesati pot accesa site-ul www.HouseofEurope.ro sau www.StructuralFunds.ro. Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm, Radio 3Net, Studioul Teritorial Radio Constanta, Agentia de presa RADOR, Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *