S-a cristalizat primul set pro-activ de propuneri ale mediului de consultanta

structural.jpgIn cadrul parteneriatului institutional recent incheiat intre Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE – acrafe.ro) si Platforma EU-RO Clearing Funds (StructuralFunds.ro) coordonata de Fundatia EUROLINK – House of Europe, la invitatia celei din urma mentionate, s-a desfasurat la Bucuresti, in data de 3 martie 2010, cea dintai sesiune de networking din acest an a membrilor corporativi ai ACRAFE si a altor membri marcanti ai mediului de consultanta, prezidata si moderata de Presedintele Radu ONOFREI si de Directorul executiv ACRAFE – Marian DOBRILA.


Organizarea intalnirii s-a bucurat de amabilul sprijin tehnic al retelei internationale Warwick Legal Network – prin reprezentanta sa in Romania, Deleanu Vasile Avocati (deleanu.ro) si al agentiei de PR si Lobby Phaeton Gala.


In urma intrevederii anterioare cu Primul Ministru, obiectivul primordial al ACRAFE si al partenerilor sai in domeniu este, in aceasta etapa, finalizarea setului de propuneri concrete care vizeaza in esenta:
– fluidizarea eficienta a ritmului procesului de accesare – selectie a celor mai viabile proiecte;
– debirocratizarea mai consistenta a gestionarii programelor de finantare;
– stimularea efectiva a functionarilor care activeaza in cadrul acestor programe la nivel national sau regional;
– o mai larga implicare a consultantilor in accelerarea componentei de selectie pe criterii neutre si tranparente, evitand in acest fel blocajele precedente;
– aparitia/persistenta conflictelor de interese pe diverse paliere si imputarea neregulilor derivate din fluctuatia arbitrara de responsabili ai programelor sectoriale pentru Romania, care sa atraga – in final – penalitati sau alte sactiuni ulterioare contra Guvernului Romaniei.

Lista acestor propuneri ca si a modalitatilor necesare de fundamentare si operationalizare in timp util a acestor propuneri ramane deschisa pentru inca o saptamana.

Pe langa organizatiile de consultanta romanesti si europene membre ale ACRAFE, sunt binevenite orice alte sugestii si recomandari din partea altor agentii de consultanta care doresc sa contribuie la amelioarea calitatii si ritmului de functionare al intregului proces de derulare al programelor de sprijin nerambursabil din Fonduri Europene.

Concomitent, acestia au ocazia sa se afilieze platformei de lucru, promovare si lobby institutional initiata de conducerea asociatiei, inclusiv utilizand parghia diseminarii bunelor practici in domeniu furnizata de Knowledge Management Community, pe portalul StructuralFunds.ro.

Aceasta comunitate de bune practici s-a constituit recent, in contextul organizarii reunilor de informare, consiliere si training, sub genericul SCOALA BANILOR EUROPENI, primul program de acest gen, sprijinit de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin AIPPIMM (Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor IMM) si de Agentia Nationala a Functionarilor Publici prin Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti, coordonat de Dr. Georgeta GHETE DANAU.

Mentionam, de asemenea, ca – incepand cu a doua jumatate a lunii martie – va demara si seria convenita cu Cabinetul Primului Ministru a reuniunilor de dialog consultativ structurat cu fiecare autoritate de management in parte, menita sa imbunatateasca rapid si constructiv colaborarea cu aceste structuri.

Pentru informatii suplimentare si expresii de interes in vederea afilierii, persoanele interesate se pot adresa in scris pe adresa: [email protected] , iar pentru inscrieri la Programul National de formare sistematica a expertilor si consultantilor in Fonduri Europene – respectiv cursurile on-line de tip post-universitar de medie durata (termen limita: 12 martie), inclusiv la editiile viitoare din seria SCOALA BANILOR EUROPENI, pot formula solicitari in scris pe adresa [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top