S-au lansat programele de finantare pentru tinerii intreprinzatori si femeile manager

antreprenor.jpg

antreprenorIncepand de luni, 10 martie, antreprenorii se pot inscrie online in 2 programe de sprijinire a IMM-urilor finantate de la bugetul de stat. Acestea sunt dedicate tinerilor intreprinzatori si femeilor manager.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri are un buget total de 21 de milioane de lei si ofera finantari nerambursabile de pana la 10.000 de euro (echivalentul in lei).

Tinerii antreprenori trebuie sa contribuie cu cel putin 50% din valoarea proiectului, insa dispun si de alte facilitati, prin acelasi program.

Astfel, ei pot contracta credite de pana la 80.000 de euro, garantate in proportie de pana la 80% prin Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

De asemenea, beneficiarii vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile a maxim patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

Pe site-ul oficial AIPPIMM s-a dat startul la inscrieri si pentru Programul National „Femeia manager”. Acesta are un buget de 500.000 de lei si ofera finantari de pana la 41.500 lei/beneficiar. Valoarea ajutorului este de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.

Pe 17 martie vor deveni active alte 2 programe de sustinere pentru IMM-uri: Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, respectiv Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare (START).

Documente anexate:

Ghidul solicitantului pentru Programul national „Femeia manager” – editia 2014

Ghidul solicitantului pentru Programul national dedicat tinerilor intreprinzatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.