Se depun cererile de finantare pentru Masura II. 10 – Acvacultura care furnizeaza servicii de mediu

pesti2.jpg

Directia Generala de Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM) anunta lansarea sesiunii pentru depunerea cererilor de finantare, in cadrul POPAM 2014 – 2020 – Masura II. 10 – Acvacultura care furnizeaza servicii de mediu. Obiectivul specific 2.4 – Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat al protectiei mediului inconjurator si promovarea sanatatii animalelor, precum si a sigurantei si sanatatii publice.

Status: INACTIV
Depunere: 17.10.2016
Suma maxima: 11.592.100 lei

Obiectivul specific al Masurii II. 10 il constituie Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat al protectiei mediului inconjurator si promovarea sanatatii animalelor, precum si a sigurantei si sanatatii publice.

FEPAM sprijina dezvoltarea acvaculturii care furnizeaza servicii de mediu destinate promovarii acvaculturii cu un nivel ridicat al protectiei mediului inconjurator.

Solicitantii eligibili pentru accesarea fondurilor nerambursabile in cadrul acestei masuri sunt operatori economici care detin in exploatare amenajari piscicole, situate in situri Natura 2000 si au inregistrat costuri suplimentare suportate si/sau pierderi de venituri, cauzate de indeplinirea cerintelor de management / restrictiilor prevazute in autorizatia de mediu, aferente siturilor Natura 2000.

Solicitantii eligibili in vederea acordarii sprijinului financiar nerambursabil acordat prin Masura II. 10 Acvacultura care furnizeaza servicii de mediu sunt operatorii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul acvaculturii si care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Solicitantul desfasoara activitate in domeniul acvaculturii, detine in exploatare amenjari piscicole situate in situri Natura 2000 care inregistreaza costuri suplimentare suportate si/sau pierderi de venituri, cauzate de indeplinirea cerintelor de management / restrictiilor prevazute in autorizatia de mediu, aferente siturilor Natura 2000;
2. Solicitantul nu se afla in stare de faliment, in situatie de insolventa sau de lichidare, reorganizare, fuziune;
3. Solicitantul nu a fost declarat vinovat cu privire la fraudarea fondurilor europene sau nationale in baza unei hotarari definitive si irevocabile emisa de o instanta de judecata;
4. Solicitantul nu se afla in situatiile prevazute la art. 10 din Regulamentul (UE) nr. 508/2014;
5. Solicitantul are angajat cel putin un specialist in acvacultura sau un angajat cu cel putin studii medii si cu experienta in domeniul acvaculturii de cel putin 1 an sau un contract de prestari servicii cu o firma specializata in acvacultura.

In cadrul acestei masuri sunt acordate compensatii anuale pentru costurile suplimentare suportate si/sau pierderile de venituri cauzate de cerintele de management / restrictiile prevazute in autorizatia de mediu, rezultate in urma desemnarii siturilor Natura 2000, referitoare la punerea in aplicare a Directivei 92/43/CEE sau a Directivei 2009/147/CE.

Intensitatea sprijinului financiar

Intensitatea ajutorului public este de 100 % din Valoarea compensatiei, in Conformitate cu art.95, alin. (2), litera e) din Regulamentul (UE) nr. 508 /2014, din care 75% contributia comunitara din Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime si 25% contributia publica nationala.

Activitati eligibile
Potrivit art. 54 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 508/2014, FEPAM poate sprijini metodele de acvacultura compatibile cu necesitatile specifice de mediu si care fac obiectul cerintelor specifice de management rezultate in urma desemnarii siturilor Natura 2000 in Conformitate cu Directiva 92/43/CEE sau Directiva 2009/147/CE.

Eligibilitatea proiectului
Pentru a fi eligibil proiectul trebuie sa intruneasca cumulativ urmatoarele conditii:
1) sa fie implementat pe teritoriul Romaniei;
2) compensatiile solicitate se incadreaza in perioada de implementare a Programului Operational
pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 si sunt aferente perioadei 2014-2017.

In cadrul prezentului apel este alocata suma de 11.592.100 lei (echivalentul a 2.600.000 EURO la cursul de schimb INFOREURO de 4,4585 LEI/EUR, valabil in luna august 2016).

In cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singura cerere de finantare pentru costurile suplimentare suportate si/sau pierderile de venituri cauzate de cerintele de management / restrictiile prevazute in autorizatia de mediu, rezultate in urma desemnarii siturilor Natura 2000, referitoare la punerea in aplicare a Directivei 92/43/CEE sau a Directivei 2009/147/CE, aferente unei amenajari piscicole, in perioada 2014 – 2017 inclusiv.

In cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finantare si documentele anexate vor fi introduse si respectiv atasate online cu semnatura electronica in aplicatia electronica MySMIS2014, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, pana 07.10.2016, ora 14.30.

Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati acest formular.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Finantator: FEPAM
Sursa: AM PESTE

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top