Seful ANAF: Legea preventiei se afla la nivel de negociere intre ministere; Fiscul are o lista de propuneri la actul normativ

imageResize-6.jpg

Legea preventiei se afla inca la nivel de negociere intre ministere, iar fiscul a venit cu o serie de propuneri printre care se afla renuntarea la o serie de contraventii pentru agentii economici, potrivit presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan, prezent miercuri la o conferinta de specialitate.

„Legea preventiei este inca la nivel de negociere intre ministere si se lucreaza la ea. Eu pot sa va dau punctual propunerile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in ceea ce priveste masurile avute in vedere. Cei mai multi dintre dvs. s-au confruntat cu celebra Ordonanta de Urgenta 28/1999, cea care va obliga sa emiteti bonurile fiscale pentru serviciile prestate sau produsele livrate. Pot sa va spun ca noi am renuntat la litera f, de la articolul 10, care prevedea ca emiterea bonului fiscal continând date eronate decât cele prevazute la litera c sau fara ca acesta sa contina toate datele prevazute la articolul 4, alineatul 1 sau alineatul 2 se sanctiona cu o contraventie de pâna la 3.000 de lei. Am avut situatii neplacute in care agentul economic a emis un bon fiscal de 5 lei pentru o apa plata si nu a specificat in mod clar produsul pentru care a fost vândut si, din pacate, a fost sanctionat cu amenda de 3.000 de lei. Astfel de practici speram sa nu mai existe dupa aprobarea Legii preventiei”, a afirmat Stan.

Oficialul ANAF a adaugat ca alte doua propuneri venite din partea Fiscului se refera la renuntarea la amenda aplicata operatorului economic care nu afiseaza anuntul referitor la eliberarea bonului fiscal.

„De asemenea, am renuntat tot la articolul 10, la litera c referitoare la inmânarea bonului fiscal clientului de catre operatorul aparatului fiscal sau eliberarea facturii la solicitarea clientului. Era o sanctiune aici de 1.250 de lei. O alta masura venita in sprijinul mediului de afaceri a fost scoaterea literei h de la articolul 10, care prevedea ca neindeplinirea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a obligatiei de a afisa anuntul de atentionare, in caz contrar se sanctiona cu amenda de 3.000 de lei. Vorbim despre celebrul afis care trebuia afisat in incinta unitatilor de alimentatie publica sau in unitatile hoteliere. Acestea au fost propunerile ANAF si sper ca vor fi acceptate. Politica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este de a indruma contribuabilii si de a avea un dialog in vederea conformarii voluntare si declararii la plata’, a mentionat seful ANAF.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top