Seminar pentru partenerii romani in proiectele aprobate INTERREG IV C si URBACT II

In data de 27 noiembrie 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor organizeaza la Brasov seminarul dedicat partenerilor de proiect din Romania, ce participa in proiectele aprobate in cadrulul primelor apeluri proiecte INTERREG IV C si URBACT II.


In cadrul seminarului beneficiarilor romani li se vor prezenta atat drepturile cat si obligatiile ce le au pe parcusul implementarii proiectelor de cooperare interregionala in cadrul celor doua programe.

(Seminarul va avea loc intre orele 09.00-16:30, International Trade Center, Sala de Conferinte, Bvd. Alexandru Vlahuta, nr 10, Brasov).

Cele doua programe se adreseaza autoritatilor public si persoanelor juridice de drept public din cele 27 de State Membre UE, Elvetia si Norvegia.

Obiectivul programului INTERREG IV C vizeaza cresterea eficacitatii politicilor de dezvoltare regionala si a contributiei acestora la modernizarea economica si intarirea competitivitatii in Europa, in domeniile inovarii, economiei cunoasterii, mediului si prevenirii riscului prin mijloace de cooperare interregionala. Bugetul total al programului este de aproximativ 405 milioane euro pentru cei 7 ani de programare.

Programul URBACT II urmareste satisfacerea necesarului de informatii in procesul de eficientizare a politicilor de dezvoltarea urbana durabila, prin care toate regiunile europene sunt ajutate sa se adapteze viitoarelor circumstante de dezvoltare. Bugetul total al programului este de aproximativ 69 milioane euro pentru cei 7 ani de programare.

Primul apel de proiecte INTEREG IV C a fost lansat in data de 21 septembrie 2007 si a avut termen de depunere a cererilor de finantare data de 15 ianuarie 2008. in urma acestui apel de proiecte au fost aprobate 41 de proiecte, dintre care 17 cu participare romaneasca.

Primul apel de proiecte URBACT II a fost lansat in data de 3 decembrie 2007 si a avut termen de depunere a cererilor de finantare data de 15 februarie 2008. In cadrul acestui apel au fost depuse 33 de proiecte, 21 avand si parteneri romani. (Selectia finala a proiectelor URBACT II va avea loc in data de 21 noiembrie a.c.)

Seminarul se va desfasura conform agendei atasate.

Sunt disponibile 60 de locuri, avand prioritate partenerii romani ce participa in proiecte aprobate. Va rugam sa transmiteti intentiile de participare la adresa [email protected], urmand a primi o confirmare pana la data de 24 noiembrie a.c.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Finantare.ro, 19 noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *