Servicii publice de ocupare mai puternice pentru integrarea profesionala a persoanelor vulnerabile

competitivitate-proiecte.jpg

Somerii si persoanele aflate in pericol de concediere sau in cautarea unui loc de munca, precum si angajatorii vor beneficia de servicii personalizate, la standarde europene, oferite de 2.000 angajati ai serviciilor publice de ocupare mai bine pregatiti, prin intermediul unor proiecte finantate din fonduri europene.

„Construirea unui serviciu de ocupare puternic, capabil sa performeze la standarde europene, sa promoveze si sa asigure dreptul la integrare sociala si profesionala a persoanelor vulnerabile asigura respectarea principiilor esentiale care vizeaza egalitatea de sanse si accesul la piata muncii, din recent adoptatul Pilon European al Drepturilor Sociale. Am speranta ca profesionistii din serviciul public de ocupare sunt constienti de rolul esential pe care il au in viata celor vulnerabili si am incredere ca procesul de consolidare a agentiilor pentru ocuparea fortei de munca va da roade imediat” a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Peste 118 milioane euro din Programul Operational Capital Uman sunt la dispozitia Agentiei Nationale si Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM si AJOFM), in calitate de servicii publice de ocupare (SPO), in parteneriat cu alte entitati specializate, pentru asigurarea unui nivel adecvat de resurse umane, metodologice si informationale, in scopul oferirii de servicii la standarde europene.

Sprijinul financiar din Fondul Social European se va concentra pe imbunatatirea capacitatii SPO de a oferi consiliere individuala si orientare in cariera in special tinerilor NEETs, somerilor de lunga durata si persoanelor din grupuri vulnerabile. Vor fi introduse la scara larga, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale serviciului public de ocupare, managementul de caz al persoanelor in cautarea unui loc de munca si punerea lor in legatura directa cu angajatorii, dar si dezvoltarea serviciilor sociale oferite de SPO.

Proiectele vor urmari in principal formarea personalului serviciilor publice de ocupare pentru a oferi servicii flexibile, diversificate si adaptate beneficiarilor, precum si dezvoltarea/ consolidarea/integrarea de servicii de tip call centre si ghisee electronice pentru cetateni. Mai mult, in cadrul proiectelor vor fi realizate baze de date si va fi obtinuta interoperabilitatea bazelor de date care includ angajatorii, institutiile de invatamant si persoanele inactive, in cautarea unui loc de munca.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top