Site-ul imm.gov.ro nu mai exista

site1.jpg

siteIMM-urile nu reprezinta o prioritate pentru Guvernul Romaniei, sustine Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR).
 
In sustinerea acestei afirmatii, PTIR a identificat un nou argument pe langa numeroasele comunicari transmise cu privire la initiative importante care ar contribui decisiv la crearea unui cadru potrivit dezvoltarii mediului de afaceri: site-ul www.imm.gov.ro nu mai exista si odata cu el toate informatiile existente.

Nu numai ca IMM-urile nu au portofoliu dedicat, desi sunt motorul economiei si cel mai important actor economic, dar nu exista nici o sectiune speciala pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (www.minind.ro);

Toate instrumentele pe care un antreprenor le are la indemana nu se regasesc intr-un singur loc. Mai mult decat atat: Legea pentru IMM-uri (62/2014), Legea Intreprinzatorului Debutant (97/2014) si Strategia pentru IMM-uri Orizont 2020 (HG 859/2014) nu mai pot fi regasite pe niciun site guvernamental, pentru Programul de finantare Elvetiano-Roman nu exista nicio metodologie publicata oficial, iar toate activitatile desfasurate si create de catre reprezentantii guvernamentali in perioada in care IMM-urile aveau un portofoliu dedicat au disparut;

Informatia este greu de accesat, politicile si programele dedicate antreprenorilor sunt foarte putine, iar rezultatul se va vedea pe termen lung. Vorbim pe de o parte de un mediu de afaceri foarte slab, nesustinut si neinformat, iar pe de alta parte, de programe si initiative care vor disparea avand la baza justificarea ca nu exista cerere.

In acest sens, PTIR solicita refunctionarea site-ului www.imm.gov.ro pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, consolidat si informat, caracterizat de instrumente suport eficiente.

Sursa: www.ptir.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.