Sprijin financiar nerambursabil de 50.000 de euro pentru tinerii fermieri

money-agriculture.jpg

money-agricultureSchema bugetara 2007-2013 a fost, fara indoiala, extrem de utila pentru tinerii fermieri. Aceasta deoarece, prin masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, peste 10.000 de tineri au beneficiat de sprijin financiar nerambursabil. Incepand cu 2015 se asteapta ca numarul acestora sa fie mult mai mare, in conditiile in care prima de instalare va atinge valoarea de 40.000-50.000 de euro.

Bugetul alocat acestei masuri a crescut de la 270 milioane de euro cat fusese in 2007, la  putin peste 400 de milioane de euro. Sumele nu presupun niciun aport din partea tinerilor fermieri si sunt total nerambursabile. 

Beneficiarii, conform regulamentului UE, pot fi persoanele pana in 40 de ani ce detin competente si calificari profesionale adecvate si care se stabilesc pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii. 

Sunt considerate eligibile toate activitatile si cheltuielile ce duc la implemeantarea, in bune conditii, a planului de afaceri aprobat. Se va permite achizitia de teren, achizitia de animale, echipamente, utilaje  si tot ceea ce duce la sporirea veniturilor de afacere. 

Principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un solicitant sunt: 

 • sa detina sau dobandeasca competente sau calificari profesionale specifice pana la finalizarea proiectului;
 • sa detina o exploatatie agricola cu dimensiunea economica cuprinsa intre 15.000 si 50.000 euro;
 • sa aiba domiciliul stabil in unitatea administrativ teritoriala pe teritoriul unde se afla exploatatia;
 • sa demonstreaze, inaintea celei de-a doua transe de plata, imbunatatirea performantelor economice ale exploatatiei, prin productia proprie comercializata in procent de minim de 20% din valoarea primei transe de plata;
 • sa lucreaze efectiv in agricultura si sa nu detina concomitent un alt loc de munca in afara unitatii teritorial-administrative in care este situata exploatatia, sau zonei limitrofe.

Sursa: www.antenasatelor.ro

One thought on “Sprijin financiar nerambursabil de 50.000 de euro pentru tinerii fermieri”

 1. avram spune:

  Cate animale trebuie sa avem pt cei 50.000 de euro ?

 2. alexandru mihai daniel spune:

  Buna seara….ma numesc Mihai,am 18 ani, sunt din iasi iar in curând voi termina scoala….sunt interesat. de aceste informatii privind ajutorul acordat tinerilor fermieri deoarece asi vrea sa-mi deschid o mica „microferma”……as,vrea cat mai multe informatii privind aceste fonduri si conditiile pe care trebuie sa le îndeplinesc….0758389442….este nr. Meu de telefon.Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.