Sprijinirea proiectelor transnationale in domeniul politicii antidrog a Uniunii Europene

droguri.jpg

Cu un buget total de 378 milioane euro, programul „Justitie” 2014-2020 inlocuieste programele 2007-2013: Justitie civila (JCIV), Justitie penala (JPEN) si „Prevenirea si utilizarea informatiilor de droguri” (DPIP). Programul ofera granturi pentru proiecte care vizeaza crearea unui spatiu european de justitie, in special prin promovarea cooperarii judiciare in materie civila si penala.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 14.01.2016
Buget alocat: 2.505.000 euro

Obiectiv general:

droguriSa contribuie la dezvoltarea in continuare a unui spatiu european de justitie pe baza recunoasterii si a increderii reciproce, in special prin promovarea cooperarii in materie civila si penala.

Prioritati:

1. Noi substante psihoactive:
– sprijinirea punerii in aplicare a legislatiei UE privind noile substante psihoactive, prin imbunatatirea capacitatii de a le identifica si evalua, cu scopul de a raspunde in mod eficient la raspandirea rapida a acestora in UE.

2. Reabilitarea:
– dezvoltarea si impartirea abordarilor inovatoare pentru a preveni recidiva si modele de buna practica pentru reintegrarea si reabilitarea (pe termen lung) consumatorilor de droguri, inclusiv a celor eliberati din inchisoare, printre altele, prin explorarea alternativelor la sanctiunile coercitive;

3. Schimb de bune practici:
– schimbul de bune practici in cooperarea intre autoritatile publice implicate in serviciile legate de droguri, inclusiv la nivel local sau regional, precum si cu societatea civila.

4. Societatea civila – sprijinirea participarii societatii civile la punerea in aplicare a obiectivelor „Strategiei UE privind stupefiantele 2013-2020” si actiunile specifice din cadrul Planului de actiune droguri 2013-2016 al UE.

Printre actiunile finantate:

  • colectarea datelor, studii si cercetare;
  • activitati de formare;
  • invatare reciproca, schimbul de bune practici, cooperare, inclusiv identificarea celor mai bune practici care pot fi transferate in alte tari participante;
  • diseminare si constientizare.

Solicitanti eligibili:

Orice entitate publica sau privata care nu este orientata spre profit, respectiv autoritati publice locale, regionale si nationale, ONG-uri, asociatii, institutii de educatie, universitati, centre de cercetare, sindicate etc. Organizatiile orientate spre profit pot participa doar in calitate de parteneri.

Parteneriatele transnationale trebuie sa fie alcatuite din parteneri din minimum 2 tari.

Proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 24 de luni.

Buget: 2.505.000 euro. Cofinantare de pana la 80% din totalul costurilor eligibile. Proiectele trebuie sa aiba un buget de cel putin 150.000 euro.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 14 ianuarie 2016.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul programului

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top