Spune-mi ce email folosesti, ca sa-ti spun cine esti!

Gândurile de azi sunt inspirate din articolul acesta dar şi din sumedenia de adrese de email pe care le-am văzut în viaţa mea. Lucrez cu studenţi de anul I și II, lucrez cu masteranzi, interacţionez cu doctoranzi. Mă implic în admitere, an de an. Corespondez cu fel de fel de persoane, urmărind fel de fel de interese. Aşadar am văzut şi văd zilnic adrese de email.

Şi dacă în articolul menţionat mai sus autorul vorbeşte despre importanţa dată numelui domeniului și extensiei (mai greu la noi să vedem zilnic adrese de tip .edu sau .gov), hai să ne oprim atenția asupra numelui, username-ului (nick-ului) ales.

Știu că ne facem adrese de email încă din liceu. Bine, pentru început ne facem conturi de YM. Ulterior aflăm că nick-ul de YM poate fi folosit și într-o adresă de email. De aici și abundența de adrese de email pe serverele Yahoo!.

Deși contul de email pe Yahoo! este inevitabil asociat cu YM și de aici cu partea funny a vieții, nu o să ne legăm nici de acest aspect.

Însă de vom lega de următorul aspect: dacă la nivelul clasei a X-a un nick de tipul mica_frumushica sau john_the_bigger poate fi funny și chiar util (depinde de scopuri), folosirea acestei adrese de email într-o cerere de angajare, într-un CV sau într-o corespondență care se vrea profesională … mă îndoiesc că va mai fi privită la fel. Așa cum menționează și autorul articolul de mai sus (interesante sunt şi comentariile), adresa de email e cartea ta de vizită; este primul lucru care se știe despre tine. Și chiar dacă nu ar trebui să existe discriminare la acest nivel (adresa de email nu reflectă calitatea omului din spate), personal mă îndoiesc că acest aspect nu va conta.

Prima impresie contează. Alege bine !

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top