Start-up Nation Romania incepe de la 1 mai

bani-716x300.jpg

Guvernul a publicat, luni, in Monitroul Oficial Ordonanta de urgenta nr. 10/ 2017, privind instituirea Programului Start-up Nation Romania, prin care statul ar urma sa ofere fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 Euro) celor care vor deschide o mica afacere in Romania.

Prin Programul pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, program care incurajeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial – Start-up Nation – Romania – statul va acorda ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim estimat de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii.

Statul estimeaza crearea a minimum 20.000 de noi locuri de munca anual in cadrul celor 10.000 de intreprinderi nou infiintate care vor trebui sa angajeze minimum 2 salariati cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa-i mentina in activitate cel putin 3 ani.

Conform schitei de buget initiale, de la Ministerul Finantelor, bugetul pe anul 2017 al acestui program va fi de 500 de milioane de lei – credite bugetare, cu posibilitatea de a urca imitele de cheltuieli la 1,7 milioane de lei, prin credite de angajament. Insa bugetul de stat pe anul 2017 nu a fost inca adoptat.

Programul nu este inca operationalizat. In termen de maxim 30 zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta , Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert  si Antreprenoriat va elabora si supune aprobarii Guvernului o hotarire a Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a schemei de ajutor de minimis

Potrivit ministrului Florin Jianu, programul ar urma sa porneasca de la 1 mai.  Guvernul isi propune sa mentina acest program pana in anul 2020.

Sursa: Guvernul Romaniei

5 thoughts on “Start-up Nation Romania incepe de la 1 mai”

 1. David spune:

  Bună seara,

  În cazul în care după cele 6 luni se întâmplă să nu mai pot ține cei doi angajați ce se poate întâmpla? Din ce am citit pe cdep, ajutorul acordat se returnează total. Asta înseamnă că trebuie returnați și banii de chirie și salariile deja platite, eu rămânând cu faliment și datorii?

 2. Mocan Vasile spune:

  Cum pot lua 20.000 euro pentru un P.F.A? Activitatea pe care vreau sa o am nu intra niciodată in faliment
  Mulțumesc dacă-mi dați un răspuns
  .

 3. imre carmen spune:

  BUNA ZIUA. START UP NATION ROMANIA SE REFERA DOAR LA FIRMELE NOU INFIINTATE? SAU POT BENEFICIA SI FIRMELE MAI VECHI DE PE PIATA?

  1. Lup Darius spune:

   Buna ziua. Din cate am citit eu pe alte site-uri, beneficiarii de start-up nation pot fi doar proprietarii firmelor care actioneaza pe piata de maxim un an!

 4. Tudorica Virginia spune:

  Am 19 ani în 2016 am înființat un ii cu 23 hectare arendă cultivarea cerealelor. acum in 2017 am 54 hectare si a si dori sa stiu cu ce ma puteti ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.