Statutul de Expert Dunarean capata consistenta in ajunul depunerii proiectelor SUERD

CIO-SUERD-logo.jpg

CIO-SUERD logoOdata cu intrarea UE in noul cadru de finantare 2014-2020, se deschid perspective mult mai consistente pentru relansarea intregii regiuni economice riverane Dunarii prin implementarea proiectelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), adoptata in iunie 2011.

Implicit, in mod direct de la Bruxelles, proiectele de investitii romanesti, prin parteneriatele ce se pot creea, pot de acum sa beneficieze de co-finantare pentru cele mai variate domenii si obiective din cadrul celor 11 arii prioritare deja desemnate.  

In decembrie 2013, la Viena, Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii – CLDR Romania – s-a afiliat in mod oficial la Platforma Urbana Regiunea Dunarii, cu ocazia Forumului organizat de catre Coordonatorul pentru Cooperare SUERD, cu sprijinul Asociatiei Oraselor din Austria si al Municipalitatii Viena.

In scopul animarii sectiunii romanesti de pe viitoarea platforma electronica, Platforma CLDR vine in sprijinul tuturor specialistilor si celor interesati sa se implice in proiectele cu impact dunarean prin reunirea expertizei la nivel national, in cadrul Retelei PROFEX (infiintata in septembrie 2012), intr-o baza de date a Stakeholderilor SUERD – detinatori de interese, experti, facilitatori, promotori, consultanti etc.

Formularul poate fi solicitat Secretariatului Platformei CLDR – e-mail: [email protected]sau completat direct pe internet, la adresa: https://docs.google.com/forms/d/1omZTchTXWhorb8w4myFFoDljbnyWa1JPlQvoowCyKeY/viewform

Formarea si consolidarea unei expertize a Romaniei in probleme si proiecte dunarene va constitui de acum o prioritate extrem de importanta, intrucat toate proiectele / investitiile viitoare trebuie concepute in perspectiva macro-regionala si tinand cont de cerintele complementaritatii si integrativitatii in raport cu orice alte interventii si finantari UE in zona, inclusiv destinate proiectelor romanesti.

In consecinta, pentru a recupera decalajul anterior fata de majoritatea statelor din zona, filiera de formare a acestor experti, prin parteneriatul dintre Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si Academia Romana, prin Centrul de Bio-Diversitate „Acad. David Davidescu”, va fi sprijinita si prin programul de tip post-universitar de formare a expertilor in Managementul Programelor de Finantare in cadrul SUERD.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro sau contacta secretariatul la tel./fax : 021.2304997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top