„Marca de produs – modalitate de promovare a regiunii transfrontaliere”

sector agro-alimentar, marca, finantare, UE, Phare

Fundatia Universitara pentru Sprijinirea Producatorilor Agricoli „Haralamb Vasiliu” Iasi, in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana Iasi, Directia pentu Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Iasi, , Centrul pentru Initiativa Privata Ungheni – Republica Moldova, Asociatia Antreprenorilor Rurali – Republica Moldova si cu asociatii: Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Vaslui, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Botosani, Consorzio Sviluppo e Impresa – Verona, Italia si Consorzio de Tutela de Formaggio Monte Veronese – Italia deruleaza proiectul „Marca de produs – modalitate de promovare a regiunii transfrontaliere”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006, linia de buget Phare CBC 2006.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea economica a sectorului agro-alimentar din regiunea transfrontaliera Romania – Republica Moldova, prin cresterea competitivitatii produselor alimentare pe piata europeana, creand o imagine internationala a acestei zone, prin sustinerea promovarii produselor traditionale.

Pentru atingerea scopului, in primele cinci luni de implementare ale proiectului s-au stabilit grupurile de lucru si s-a identificat grupul tinta format din producatori din regiunea transfrontaliera Romania – Republica Moldova.

In scopul intensificarii relatiilor de cooperare intre reprezentantii sectorului agro-alimentar, de o parte si de alta a frontierei s-a recurs la largirea Retelei de Consilieri in Produse Traditionale, deja creata prin proiectul Phare CBC 2005 „Traditional Food Products – Opportunity for Cross-Border Area Development (Produse Traditionale Alimentare – oportunitati de dezvoltare a regiunii transfrontaliere)”, prin introducerea a inca 7 Consilieri ai Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Botosani si a asociatilor din Italia (Consorzio Sviluppo e Impresa Italia si Consorzio de Tutela del Formaggio Monte Veronese), care au o bogata experienta in sectorul agro-alimentar.

Modalitatea de functionalitate a retelei de consilieri, identificarea punctelor tari si a greutatilor intampinate de producatorii fiecarui domeniu din sectorul agro-alimentar au fost dezbatute in cadrul unor mese rotunde organizate la Iasi, Vaslui, Chisinau si Botosani.

Informatii suplimentare despre stadiul proiectului si despre modalitatea de implicare a reprezentantilor sectorului agro-alimentar se pot obtine la Fundatia Universitara pentru Sprijinirea Producatorilor Agricoli „Haralamb Vasiliu” Iasi, la telefon 0232/407347 sau prin e-mail, la adresa [email protected], persoana de contact fiind prof.dr.univ. Gilca Ioan, coordonatorul proiectului.

Fundatia Universitara pentru Sprijinirea Producatorilor Agricoli „Haralamb Vasiliu” Iasi, la telefon 0232/407347 sau prin e-mail, la adresa [email protected], persoana de contact fiind prof.dr.univ. Gilca Ioan, coordonatorul proiectului.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *