Colaborarea romano-franceza in domeniul educatiei continua si in anul 2009

invatamant, educatie, programe europene, Franta

Referitor la functionarea filierelor de limba franceza in universitatile romanesti, domnul Henri Paul a subliniat necesitatea evaluarii de catre partea franceza a activitatii acestor filiere avand in vedere scaderea numarului de tineri care opteaza pentru a studia in cadrul acestora.

Doamna Ecaterina Andronescu a fost de acord cu un astfel de demers, ce ar putea fi unul comun, si va sustine activitatile ce pot fi derulate in vederea optimizarii functionarii filierelor.

In legatura cu formarea profesorilor de limba franceza, cei doi interlocutori au evidentiat utilitatea site-ului www.vizavi-edu.ro, dezvoltat de partea franceza cu sprijinul MECI, precum si activitatea foarte buna derulata de atasatul francez in cadrul proiectului.

Ministrul Educatiei a solicitat o extindere a activitatii acestuia in domeniul invatamantului profesional si tehnic, in acord cu ceea ce se promoveaza in acest domeniu la nivel de minister.

Au fost apreciate, de asemenea, proiectele in domeniul invatamantului profesional si tehnic (domeniile auto si agricol) si modul in care partea romana a implementat bacalaureatul bilingv in cele 15 licee din tara, numarul fiind mult mai mare decat cel estimat initial.

Alte subiecte abordate au fost acordul de recunoastere si echivalare a diplomelor, situatia Liceului francez din Bucuresti, respectiv a Centrului Cultural Francez de la Iasi. Doamna ministru Ecaterina Andronescu si-a aratat interesul fata de toate aceste aspecte, exprimandu-si disponibilitatea de a se implica in solutionarea acestora.

Sursa: , Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top