Romania in programul eContent

Uniunea Europeana a inclus Romania si Bulgaria in programul pentru eContent (continut electronic al materialelor didactictice), alaturi de tarile recent admise in Uniunea Europeana. Prin accesul la acest program, partea de continut didactic poate fi globalizata la nivel european, permitand accesul la programe finantate de UE, in parteneriat cu alte consortii din Europa, ceea ce va permite cresterea gradului de calitate a materialelor didactice in format electronic care vor fi integrate in Sistemul Educational Informatizat (SEI) si respectiv AEL.

Decizia reprezinta o recunoastere a faptului ca Romania desfasoara la nivel national programe de anvergura europeana, care trebuie si merita sa beneficieze de o promovare larga precum si de posibilitatea de a intra in circuitul unor parteneriate, care beneficiaza de fonduri internationale.

Programul de eContent se desfasoara in perioada 2001-2005, avand ca menire sustinerea proiectelor inovative, viabile, performante cu un continut didactic electronic poliglot, la care colaboreaza parteneri din diferite tari si sectoare de activitate. Pentru participarea la proiectele sponsorizate in cadrul programului eContent este nevoie de colaborarea a cel putin doi parteneri independenti din doua tari eligibile.

In prezent, pe langa cei 15 membri UE si tarile din EFTA (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) pot participa la programul eContent si tarile recent admise sau candidate la UE. La prima evaluare a programului, in octombrie 2001, s-au inregistrat 128 de propuneri viabile, la cea de-a doua, din februarie 2002, numarul lor a ajuns la 192. Ca urmare a indeplinirii procedurilor legate de cea de-a treia etapa a programului, finalizata pe 21 martie 2003 si careia i s-au alocat fonduri de 29 milioane euro), Comisia anticipeaza o a patra evaluare (decembrie 2003) pentru care este planificat un buget de 24 milioane euro.

Sistemul Educational Informatizat a fost initiat de Grupul pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei in primavara anului 2001. In prima etapa a programului au fost instalate laboratoare informatizate, cuprinzand tehnologii de ultima generatie, in 120 de licee si scoli din toate capitalele de judet si orasele importante din Romania. In prezent sunt instalate astfel de laboratoare in 1220 de licee din toata tara, urmand ca ulterior actiunea sa se continue si in cele peste 6.000 de scoli din Romania.

Sursa: www.bizcity.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top