Incepe reabilitarea blocurilor in sectorul 1 al Capitalei

reabilitare termica, Guvern, Bucuresti

La aceste cladiri a fost finalizata in cursul anului 2008 documentatia de audit energetic (procedura care determina solutia tehnica si costurile necesare pentru anveloparea blocurilor).

Valoarea totala a investitiei pentru reabilitarea termica a celor 85 de blocuri incluse in programul pentru anul 2009 este 108 milioane lei. Din aceasta suma, 71 milioane lei provin de la bugetul local al sectorului 1, iar restul de la bugetul de stat. Potrivit Hotararii Consiliului Local Sector 1 nr. 3/2008, 66% din costurile reabilitarii termice pentru un bloc sunt suportate din bugetul local al sectorului 1, diferenta urmand sa fie acoperita din fonduri de la bugetul de stat.

Obiectivul principal asumat in acest mandat este cresterea calitatii vietii pentru locuitorii sectorului 1. Un bloc reabilitat nu inseamna numai confort termic, ci si un aspect urbanistic placut. Primaria sectorului 1 si-a respectat angajamentul fata de locuitorii acestei zone administrative, alocand sumele necesare pentru realizarea acestui proiect, inceput anul trecut’, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Reabilitarea termica a blocurilor presupune termosistem fatade cu polistiren expandat, termosistem soclu, termosistem si hidroizolatie terase, termoizolare placa subsol, inlocuirea tamplariei de lemn existenta cu tamplarie PVC si geam termoizolant, inchiderea balcoanelor cu tamplarie PVC si geam termoizolant, inlocuirea totala sau partiala a conductelor de distributie agent termic si montarea de repartitoare si robinete termostatice.

Preluarea finantarii cheltuielilor pentru reabilitarea termica se face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale a proprietarilor, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii. Pana in prezent, au fost incheiate aproape 300 de conventii-cadru cu asociatiile de proprietari din sectorul 1 pentru inceperea programului de reabilitare termica a blocurilor.

Etapele reabilitarii termice a blocurilor sunt auditul energetic al cladirilor, elaborarea studiului de fezabilitate pe baza masurilor specificate in auditul energetic, elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, obtinerea autorizatiei de construire, executarea si receptia lucrarilor de reabilitare termica.

Actele cu care asociatiile de proprietari trebuie sa se adreseze Primariei Sectorului 1 sunt cererea privind includerea condominiului in programul de reabilitare termica, fisa de identificare a cladirii, lista proprietarilor si destinatia spatiilor, hotararea adunarii generale a proprietarilor privind aprobarea deciziei de interventie pentru reabilitarea termica a cladirii precum si copie dupa hotararea judecatoreasca de infiintare a asociatiei de proprietari si dupa procesul verbal al adunarii generale in care a fost ales presedintele.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top