Ocna Sibiului, salvata cu bani de la UE

Ocna Sibiului, fonduri europene, finantare

Conform proiectului municipalitatii, toate malurile lacurilor vor fi stabilizate cu grilaje din beton, de jur-imprejurul lor vor fi construite pontoane din lemn, iar toata zona va fi iluminata pe timp de noapte.

In cadrul aceluiasi proiect vor fi realizate santuri de colectare a apelor pluviale, lucrari proiectate sa protejeze malurile lacurilor.

Edilul Ioan Baltes crede ca acest proiect de amenajare, laolalta cu cel de asfaltare a 12 strazi din oras, ar putea relansa turismul balnear si ar atrage investitori.

Noi nu avem industrie. Oamenii fac naveta la Sibiu, care cu trenul, care cu autobuzul sau cu masina. in plus, iarna nu mai prea vine nimeni aici. Credem ca dupa ce vom schimba aspectul lacurilor si al orasului, Ocna Sibiului va fi o zona mult mai atractiva pentru investitori”, a apreciat primarul.

Statiunea Ocna Sibiului, inaugurata in 1846, este situata la 15 km de municipiul Sibiu. In fostele mine de sare abandonate s-au format 15 lacuri, multe dintre ele avand o concentratie de sare de 260 grame/litru. Cele mai importante sunt Lacul Avram Iancu, cu o adancime de 132,5 metri si Lacul Brancoveanu, format pe locul unei saline parasite in 1699.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top