Interes crescut pentru reabilitarea termica a blocurilor la Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc, cereri, reabilitare termica, lucrari

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat ca in acest an au fost depuse cereri pentru reabilitarea a 141 de blocuri de locuinte din Miercurea Ciuc. Procesul se va desfasura in etape, pana la sfarsitul lui 2009 urmand sa fie finalizate lucrarile la noua blocuri.

Viceprimarul Antal Attila spune ca primaria va pune conditia ca cetatenii sa achite lucrarile in momentul in care s-au finalizat, astfel incat sa nu se inregistreze blocaje din cauza ca nu sunt bani pentru plata firmelor executante. Pana in prezent, 12 blocuri din Miercurea Ciuc au fost reabilitate termic, municipiul harghitean fiind unul dintre primele din tara care a inceput sa deruleze acest program.

„Oamenii si-au dat seama atat ca fac economii la plata cheltuielilor comune, cat si ca valoarea apartamentelor creste, in urma reabilitarii termice. In conditiile actuale cred ca se va ajunge la situatia in care apartamentele reabilitate termic se vor vinde cel mai bine”, a afirmat Antal Attila.

La randul lui, directorul Societatii de Gospodarire Comunala Goscom din Miercurea Ciuc, Duda Tihamer, a afirmat ca in urma masuratorilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca locatarii din blocurile reabilitate termic fac o economie la factura de incalzire cu pana la 30 la suta, fata de cei din blocurile nereabilitate.

„Din calculele noastre, comparand doua ierni la fel de lungi si de friguroase, economiile la plata incalzirii pot ajunge pana la 20-30 la suta”, a declarat Duda Tihamer.

Acesta spune ca oamenii si-au dat seama ca investitia este minima, fata de avantajele oferite de reabilitarea termica, dar a tinut sa precizeze ca lucrarile se pot efectua doar treptat. „Nu vor fi bani pentru a fi reabilitate intr-un singur an toate cele 114 blocuri pentru care s-au depus cereri. Este un proces indelungat”, a precizat directorul Goscom.

Reabilitarea termica a blocurilor din Miercurea Ciuc este extrem de importanta in conditiile in care in acest oras se furnizeaza incalzire, in medie, aproape opt luni pe an, cheltuielile de intretinere pe timp de iarna fiind foarte mari. Statisticile arata ca, in ultimii zece ani, in Miercurea Ciuc s-a furnizat incalzire, in medie, 235 de zile pe an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top