Producatorii agricoli din Bihor au depus cererile pentru subventii

Bihor, APIA, agricultori, campanie informare, beneficiari

Potrivit directorului executiv adjunct al APIA Bihor, Gheorghe Ardelean, au fost depuse 36.871 de cereri de finantare pentru subventia la hectar, centralizate de la sapte centre APIA din opt, ceea ce reprezinta 95% din numarul de 38.900 beneficiari care au depus cereri in anul precedent.

La Centrul judetean APIA din Oradea au fost inregistrate 679 de cereri ale unor mari fermieri, cu peste 50 de hectare, care utilizeaza peste 55% din suprafata judetului Bihor.

Pana in data de 9 iunie, fermierii mai pot sa depuna cereri de primire a sprijinului financiar, dar vor fi penalizati, cu 1% din suma cuvenita, pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Pana in 31 mai, toti cei care au depus cereri mai pot veni cu modificari privind suprafata, culturile etc.

Directorul executiv adjunct este de parere ca ar fi trebuit o campanie de informare mai intensa privind identificarea parcelelor agricole. „Daca parcelele nu sunt bine identificate, trebuie sa muncim mult ca sa putem autoriza platile”, a precizat directorul Gheorghe Ardelean.

Toti producatorii agricoli bihoreni din baza de date a APIA au fost fie informati asupra site-urilor disponibile in acest sens, fie au fost invitati in anumite date la un functionar APIA pentru a-i ajuta la identificare ori au beneficiat de ajutorul agentului agricol de la primarie sau al unui functionar de la Oficiul de consultanta agricola. Fermierii au avut de depus o cerere de sprijin si declaratia de suprafata, care le-a fost pusa la dispozitie dupa regulamentele europene si cu informatiile declaratiei de anul trecut.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *