Prefectura Brasov doreste sa atraga finantari pentru instruirea angajatilor din primarii

Brasov, angajati, instruire, finantare, primarii, PO DCA

In cadrul proiectului, cate doi functionari din cele 58 de primarii ale judetului vor putea parcurge cursuri de specializare pentru a deveni manageri de proiect si experti achizitii publice.

La finalul cursurilor, participantii vor primi diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si avizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Proiectul vizeaza organizarea cursurilor descentralizat, pe regiuni, precum si facilitarea de schimburi de bune practici in ceea ce priveste implementarea proiectelor cu alte judete din Romania.

Documentatia va fi depusa in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative – 1.3. „Module de pregatire in domenii ca achizitiile publice, ECDL, limbi straine, dezvoltare de proiecte, licitarea si managementul proiectelor etc.”, urmand sa treaca prin etapele de evaluare ale Autoritatii de Management din Ministerul Administratiei si Internelor.

Bugetul estimativ al proiectului, de circa 300.000 de euro, a fost deja aprobat de ordonatorul de credite, fiind inclus in bugetul Institutiei Prefectului.

„Ideea proiectului a plecat, in urma discutiilor cu edilii, de la nevoia de dezvoltare a competentelor angajatilor din primarii si in special din primariile mici” astfel incat acestia sa poata urmari calitatea consultantei achizitionate si sa poata implementa proiectele castigate in cele mai bune conditii. Daca in ceea ce priveste scrierea proiectelor, unele primarii reusesc sa contracteze consultanti din afara institutiei, din momentul in care proiectul este aprobat responsabilitatea implementarii revine functionarilor. Astfel, principalele activitati pe care acestia trebuie sa stie sa le desfasoare sunt derularea integrala a procedurilor de atribuire pentru lucrari, servicii si bunuri, raportarea financiar-contabila, dar si managementul de proiect, care impune respectarea in acelasi timp a trei tipuri de constrangeri: cerintele contractului de finantare, legislatia in vigoare, precum si regulile institutiei in cauza”, a explicat subprefectul Roxana Minzatu.

Initiatorii proiectului sunt de parere ca acest demers va constitui si un element de motivare a functionarilor din primarii care, conform legii, nu pot fi remunerati suplimentar din bugetele proiectelor pe care le implementeaza, dar care vor putea sa beneficieze de calificare gratuita.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.