Pune la punct infrastructura satului cu bani de la UE!

infrastructura, mediul rural, fonduri europene, renovare, dezvoltare

Sprijinul nerambursabil poate fi solicitat de comune, de asociatiile de dezvoltare intercomunitara, de organizatii neguvernamentale (ONG) si de asezaminte culturale.

Si persoanele fizice si juridice care detin in proprietate ori in administrare obiective de patrimoniu cultural sau natural pot solicita sprijin de la Uniunea Europeana.

Pentru proiectele de utilitate publica, negeneratoare de profit, finantarea europeana acopera 100% din valoarea eligibila a cheltuielilor. Totusi, pentru proiectele de investitii in infrastructura de baza, sprijinul nu va depasi trei milioane de euro in cazul asociatiilor de dezvoltare intercomunitara sau un milion de euro pentru consiliile locale.

Daca proiectul este unul integrat, valoarea ajutorului maxim este de sase milioane de euro pentru asociatiile de dezvoltare intercomunitara si de 2,5 milioane de euro pentru consiliile locale.

Pentru celelalte tipuri de activitati, sprijinul urca pana la maximum 500.000 de euro. In cazul in care proiectul este unul generator de profit, ponderea finantarii europene urca pana la 70% din valoarae eligibila a proiectului, fara a depasi insa plafonul de 200.000 de euro pentru o perioada de minimum trei ani fiscali.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *