APIA reaminteste fermierilor sa depuna documentatia necesara pentru obtinerea de subventii

fermieri, APIA, documentatie, adeverinta, instiintare, subventii

Astfel, fermierii ale caror culturi au fost calamitate trebuie sa depuna la centrele APIA, in termenul mai sus mentionat, o declaratie-instiintare, precum si actele doveditoare ale fenomenului invocat, obtinute conform Legii 381/2002.

In cazul culturilor calamitate din cauza unor fenomene naturale izolate (inghet, inundatii, seceta, tornade, etc.), pentru care nu exista un act normativ national, fermierii trebuie sa prezinte drept dovada, alaturi de instiintare, copie dupa procesul verbal de calamitate sau adeverinta de la primaria pe raza careia se afla terenul.

In situatia in care terenul agricol pentru care s-a solicitat sprijin financiar se afla intr-o zona declarata calamitata printr-un act normativ national, fermierii nu trebuie sa mai depuna la centrele APIA niciun alt act doveditor, ci doar instiintarea. Numai in baza ambelor acte mentionate (actul normativ national si instiintarea), APIA ia in considerare cazul de forta majora.

Mentionam ca fermierii care nu instiinteaza APIA cu privire la aparitia unui caz de forta majora, respectiv culturi calamitate, risca sa piarda sprijinul financiar pe suprafata.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *