Primarul Iasului vrea sa extinda creditul BERD pentru liniile de tramvai

BERD, Iasi, POR, imprumut, fonduri, lucrari, primar, finantare

Primarul Iasului sustine ca va inainta BERD o scrisoare de intentie pentru suplimentarea imprumutului pentru a putea efectua lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai din municipiu.

Potrivit edilului sef, aceasta suplimentare va fi de aproximativ 10 milioane de euro si va fi destinata extinderii liniilor de tramvai de la intersectia strazilor Cuza Voda si George Enescu si pana in Bucsinescu si statia Padurii, de la Gara Internationala si Iasitex.

In opinia primarului, suplimentarea imprumutului BERD va acoperi atat o parte din lucrarile aflate in derulare, cat si pentru altele noi.

Totodata, prin intermediul Programului Operational Regional, municipalitatea intentioneaza sa obtina fonduri si pentru zonele Rond Agronomie – Garnizoana, Podu Ros – capat CUG.

Primaria Iasi a obtinut, in urma cu trei ani, un credit BERD in valoare de 15 milioane de euro, destinat refacerii mai multor tronsoane de linii de tramvai. De asemenea, un alt imprumut in valoare de 200 de milioane de lei a fost incheiat in 2007 de Primaria Iasi, de data aceasta de la DEXIA.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *