Milioane de lei alocate pentru terenuri de joaca

Municipiul Botosani va avea terenuri de joaca dotate si pregatite pentru cei mici.

Primaria a scos la licitatie serviciul de amenajare si echipare a parcurilor si terenurilor de joaca pentru urmatorii trei ani, valoarea tuturor operatiunilor fiind aproximata de specialisti la 7,8 milioane de lei.

Practic este vorba despre lucrari de montaj, echipament pentru parcuri si terenuri de joaca, instalatii de recreere si servicii de proiectare arhitecturala, contractul cadru urmand sa fie semnat cu un singur agent economic.

Masura a fost luata din cauza ca multe zone cu aceasta destinatie din municipiu, desi au fost dotate cu obiecte de joaca si banci pentru insotitorii celor mici, au ajuns, mai devreme sau mai tarziu, sa fie dezafectate, obiectele sa fie stricate sau furate, iar ceea ce a mai ramas din ele sa puna in pericol sanatatea copiilor.

„Am incercat multe variante de administrare a acestora pentru a impiedica vandalizarea lor. Cu tot cu paza politistilor comunitari, cu cea a asociatiilor de proprietari, rezultatele au fost, insa, cele care se vad. Copiii nu au nicio vina. Dimpotriva au nevoie de spatii dotate si pregatite, au nevoie de joaca si de aer curat”, a declarat ieri viceprimarul Florin Ghiorghita.

Acesta a explicat ca in urma cu doua saptamani municipalitatea a facut un inventar al terenurilor de joaca, rezultatele fiind dezolante. In afara de terenul de joaca realizat si dotat anul trecut in zona Bucovina si de spatiul din Parcul „Mihai Eminescu”, recent reparat, toate zonele au mult de recuperat pentru a ajunge la standardele dorite.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.