Primaria Suceava suporta reabilitarea termica in cazul familiilor nevoiase

reabilitare termica, apartamente, fonduri, cota, subventii

Ion Lungu va propune ca bugetul local sa suporte integral cota de 20% ce revine locatarilor cu venituri lunare sub 600 de lei pe familie, jumatate din costuri pentru cei cu venituri cuprinse intre 600 si 800 de lei pe familie si un sfert pentru locatarii cu venituri intre 800 si 1.000 de lei pe familie.

El a spus ca s-a gandit la acordarea acestor ajutoare pentru a nu rata ceea ce el a numit „trenul pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte”.

Suceava a primit pentru acest an 8,2 milioane de lei, in scopul demararii acestor investitii. O suma similara este prevazuta in bugetul local pentru acest an.

Pana in prezent, exista dosare pentru 181 de blocuri de locuinte propuse spre reabilitare termica, pentru inceput, in program fiind acceptate 31 de imobile cu o mie de apartamente.

Actul normativ referitor la cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte prevede ca statul sa plateasca jumatate din cheltuielile necesare reabilitarii unui apartament, primariile cate 30%, iar diferenta de 20% sa fie suportata de locatari prin asociatiile de proprietari.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *