Incepe reabilitare termica a 21 de blocuri din Targu-Jiu

Targu Jiu, reabilitare termica, blocuri, buget, finantare, asociatii

Potrivit sefului Serviciului investitii al Primariei municipiului Targu-Jiu, Raul Chiriac, cele 21 de blocuri, care vor fi reabilitate termic in prima etapa, sunt situate in cartierele Republicii, Unirii si Grivitei, lucrarile urmand sa demareze in functie de solicitarile primite de la asociatiile de proprietari.

„Pe masura ce contractele de mandat, insotite de hotararile adunarilor asociatiilor de proprietari si de semnaturile proprietarilor din imobilele respective, vor fi aduse catre primarie, vom da drumul la proiectarea de referinta, pe categorii de blocuri si pe cartiere”, a precizat Raul Chiriac.

In prezent, exista semnate contracte de mandat pentru 33 de blocuri, din cele peste o suta propuse pentru reabilitare termica, urmand ca in trimestrul al III-lea sa inceapa o noua etapa, in care vor fi incluse diferenta de 12 plus alte imobile din toate cartierele.

In conformitate cu prevederile ordonantei 18/ 2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, 50% din valoarea lucrarilor de reabilitare termica este suportata din bugetul de stat, 30% de primarie, iar diferenta de 20% de asociatiile de proprietari.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.