Opt firme pe un loc pentru fondurile de la buget

fonduri buget, companii, AIPPIMM, fonduri europene, finantare

Potrivit lui Nancu, agentii economici au manifestat interes pentru programele agentiei, mai ales ca trec printr-o perioada de criza, in care investitorii au nevoie de finantare. „Daca analizati programele Agentiei, veti vedea ca nu sunt sume colosale, dar este diferenta dintre a inchide un business si a continua. Deci, in ceea ce priveste interesul sau gradul de cunoastere a acestor programe, chiar nu sunt probleme”, a mai spus vicepresedintele AIPPIMM.

Nancu a precizat ca pe viitor agentia se va confrunta cu o a doua problema: rata de absorbtie a fondurilor. „Problema va interveni in momentul in care aceste dosare sunt implementate, evaluate, certificate. Acolo chiar sunt probleme, iar pe fondurile europene problemele sunt mai mari decat pe programele nationale, unde mecanismul de implementare este foarte simplu”, a precizat Dumitru Nancu.

Acesta a adaugat ca rata de absrobtie va fi mica pentru ca foarte multi agentii economici nu sunt cu platile la zi catre bugetul de stat, deci nu vor fi eligibili. Pentru a rezolva aceasta problema, Nancu a spus ca Guvernul Boc a luat, saptamana trecuta, decizia ca si agentii economici care au datorii la bugetul de stat cifrate la o patrime fata de datoriile de anul trecut sa fie eligibili pentru toate programele europene.

Masura va intra in vigoare din al doilea semestru. Nancu a mai spus ca anul trecut circa 90% din dosare au fost respinse pentru ca firmele aveau datorii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *