Proiecte de milioane de euro incep sa se duca pe apa sambetei

Indelung asteptatele investitii in modernizarea infrastructurii unor localitati iesene cu fonduri europene accesate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) se dovedesc, in unele cazuri, doar simple focuri de paie.


In urma cu aproximativ doua luni, s-a anuntat depunerea unor proiecte in valoare totala de aproximativ 15 milioane de euro, initiatori fiind asociatiile locale Fantanele – Sipote, Golaiesti – Ungheni si Baltati. O parte dintre aceste proiecte, insa, nu vor obtine finantarea.


Desi initial fusese declarat eligibil, proiectul comunei Baltati, in valoare de 2,5 milioane de euro, s-a departat semnificativ de lista celor care vor primi finantare, dupa un control mai amanuntit in teren.

Proiectul viza asfaltarea drumurilor din centrul comunei, modernizarea caminului cultural, infiintarea unui muzeu satesc si a unui centru de zi pentru batrani.


„Centrul de batrani urma sa fie construit, din lipsa de spatiu, la o distanta foarte mica de scoala, fapt care a facut ca proiectul sa fie respins. De asemenea, s-au mai constatat cateva deficiente in implementarea acestui proiect, fapt care a facut ca punctajul care trebuia indeplinit pentru finantare sa scada considerabil”, a spus Anton Disca, viceprimarul comunei Baltati.


Mai multe detalii: www.flacarais.ro.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *