„Cooperare intre serviciile publice din zona transfrontaliera romano-sarba pentru stabilirea cadrului transfrontalier de prevenire si interventie in caz de inundatii”

CJ Timis, proiect, cooperare romano-sarba, inundatii, buget, rezultate

Evenimentul va avea loc in data de 26 Iunie 2009, cu incepere de la ora 11.00 si se va desfasura in Sala de Consiliu a Consiliului Judetean Timis din Timisoara, blv. Revolutiei din 1989 nr. 17.

Consiliul Judetean Timis, in calitate de beneficiar al contractului de grant are drept partener transfrontalier in cadrul acestui proiect Municipalitatea din Secanj, districtul Banatul Central, Serbia. Durata proiectului este de 14 luni, avand drept termen de finalizare data de 16.11.2009.

Obiectivul general propus prin proiect este de imbunatatire a capacitatii operationale de interventie in caz de inundatii a serviciilor publice cu atributii in domeniu din regiunea frontierei comune romano-sarbe, cu scopul prevenirii, reducerii si inlaturarii efectelor dezastrelor naturale.

Grupul tinta vizat prin interventiile proiectului este reprezentat de populatia din judetul Timis si din districtul Banatul Central, expusa riscului crescut la inundatii. De asemenea, beneficiari ai rezultatelor proiectului sunt si administratiile publice precum si institutiile cu atributii relevante in domeniul situatiilor de urgenta din zona de risc.

Implementarea proiectului va avea drept rezultate: cresterea eficientei si operativitatii de interventie in cazul situatiilor de urgenta, mai ales in caz de inundatii a institutiilor abilitate, imbunatatirea capacitatii de cooperare si ajutor reciproc intre cele doua tari vecine in caz de dezastre precum si, in general, cresterea gradului de securitate al populatiei in zona transfrontaliera expusa riscului la inundatii.

In acest scop, se vor achizitiona echipamente de interventie specifice, conform unui necesar stabilit de comun acord intre beneficiar si partener.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 326.890 Euro, din care Autoritatea Contractanta finanteaza 293.890 Euro, reprezentand 89,9% din costul total eligibil iar contributia proprie a beneficiarului este de 33.000 Euro.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *