Vasile Blaga sustine ca autoritatile trebuie sa grabeasca licitatiile pentru contracte finantate prin POR

Blaga, fonduri nerambursabile, licitatii, finantare, POR, proiecte

Potrivit lui Blaga, pana in acest moment in cadrul Programului Operational Regional s-au semnat contracte in valoare de aproape un miliard de euro si spera ca pana la sfarsitul anului valoarea acestora sa ajunga la doua miliarde de euro.

„Am semnat pana acum contracte de finantare de 955 de milioane de euro, fata de 300 de milioane cat era la 22 decembrie anul trecut, cand am preluat guvernarea. Iata o accelerare a semnarii contractelor de finantare. Anul acesta aveam un miliard de euro promis pentru primul-ministru, dar sunt convins ca vom realiza contractari de 2 miliarde de euro. Sper sa se inhame atat administratiile publice, cat si organismele intermediare la acest efort, pentru ca noi putem incheia contracte de finantare pana la 31 decembrie 2013, dar pot aparea probleme suplimentare. De aceea ne propunem sa finalizam contractarile la 31 decembrie 2011 pentru a avea tot timpul sa absorbim fondurile europene”, a spus Vasile Blaga.

Acesta a precizat ca semnarea acestor contracte nu inseamna si atragerea fondurilor structurale, pentru ca drumul dificil incepe odata cu implementarea acestor proiecte.

„Noi nu atragem azi fonduri europene. Este adevarat ca in momentul in care se semneaza astfel de contracte, autoritatile trebuie sa grabeasca licitatiile, executarea lucrarilor. Fiindca discutam de un miliard de euro numai pe POR. Este adevarat ca deja trecem pe primul loc, depasim si programul de mediu la contractari. De aceea le spun autoritatilor locale sa faca licitatiile, sa dea de lucru la firme, pentru ca avem toate conditiile ca sa putem lucra”, a mai spus ministrul Dezvoltarii Regionale.

Blaga a afirmat ca exista toate conditiile sa fie implementate contractele finantate prin POR pentru ca, daca initial prefinantarea era de 15 la suta, iar in februarie era 20 la suta, de o saptamana este de 30 la suta, dar banii se acorda numai in momentul in care se semneaza contractul de lucrari.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *