Iasi: Promovare cu bani de la UE pentru agricultori

Iasi, FEDEI, proiect, agricultori, finantare nerambursabila

Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana (FEDEI) va implementa alaturi de Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, in urmatorii doi ani, un proiect al carui scop este incurajarea intreprinzatorilor din mediul rural de a-si dezvolta afacerile.

„Proiectul integrat de sprijinire a dezvoltarii antreprenoriatului prin sistemul turistic in Regiunea Nord Est a primit o finantare de 910.720 de lei si va fi implementat in urmatoarele 20 de luni. Rolul nostru este sa-i promovam pe agricultori si mestesugari si sa-i ajutam sa-si faca cunoscute produsele prin circuitul turistic existent in regiune”, a afirmat Ramona Obreja, director al FEDEI.

Proiectul se adreseaza intreprinzatorilor din judetele Iasi, Suceava, Botosani si Piatra Neamt.

Lectii de marketing pentru agricultori

Pentru inceput, agricultorii vor invata notiunile de baza ale marketingului, dupa care vor fi consiliati cum sa descopere noi piete de desfacere.

„Intreprinderile din mediul rural valorifica cu predilectie produsele din zona, iar piata de desfacere este adesea piata locala. De aceea, este importanta gasirea unor noi modalitati de desfacere a produselor”, a adaugat rerezentanta FEDEI.

In proiect pot fi inclusi agricultori din zonele Ruginoasa, Aroneanu, Cotnari, Harlau si Dobrovat, aflate in judetul Iasi.

Din judetul Suceava se pot inscrie intreprinzatori din Falticeni, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Radauti, in timp ce botosanenii care vor sa fie promovati trebuie sa fie din zonele Verona, Ipotesti, Lunca Prutului, Dorohoi si Cocorani. Pentru judetul Neamt sunt eligibili agricultorii din Agapia, Vanatori Neamt, Targu Neamt, Bicaz si Ceahlau.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *