„Drumul marii” va fi gata in 2013

Drumul Marii, POR, fonduri europene, modernizare, buget, investitie

Drumul Judetean 212 Viziru-Cuza si Voda-Mihai Bravu, cunoscut ca „Drumul marii”, va fi reabilitat cu fonduri europene in proportie de 65%, restul sumei urmand sa fie acoperita de la bugetul de stat si de la cel al Consiliului Judetean Braila.

Valoarea investitiei pentru reabilitarea celor 31 de km, cat masoara „Drumul marii” pe teritoriul judetului Braila, este de 19 milioane de euro, iar termenul de implementare a proiectului este de 30 de luni, incepand cu 30 iulie 2008.

La licitatia pentru executarea lucrarii s-au prezentat patru firme, din care doua au fost eliminate, iar in final licitatia a fost adjudecata de societatea „Max Bogl” din Germania, implicata in proiectul reconstructie a Stadionul „Lia Manoliu”.

Din cauza unei greseli de executie a proiectului, aparuta in aprilie anul acesta, lucrarile au fost intarziate cu sase luni de zile, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Contractul a fost semnat la nivel guvernamental, dar exista clauze care ii permit CJ sa sanctioneze constructorul, daca acesta nu respecta termenele de executie sau nu executa lucrari de calitate.

„Pe langa faptul ca se va imbunatati siguranta traficului, modernizarea acestui drum ar trebui sa sporeasca atractivitatea zonei limitrofe pentru investitori, sa creeze premise pentru dezvoltarea turismului si sa inmulteasca locurile de munca din localitatile limitrofe”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Reabilitarea si largirea Drumului Judetean 212, cunoscut ca „Drumul marii”, se face cu fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007-2013 pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top