CJ Iasi ar putea economisi 7 milioane lei

CJ Iasi, proiect, ADR Nord Est, buget, suplimentare, infrastructura

Oficialii CJ sustin ca in cateva zile s-ar putea depune cererea de finantare. Valoarea proiectului se ridica acum la 77,59 milioane de lei, din care contributia CJ reprezinta 9,57 milioane de lei, initial, valoarea contributiei CJ fiind estimata la 2 milioane de lei.

„Este foarte posibil sa primim diferenta de bani pe care ar trebui sa o alocam proiectului. S-au purtat o serie de discutii atat la nivelul ADRNE, cat si al Ministerului Dezvoltarii. Nu avem deocamdata nici un act oficial, dar discutiile sunt avansate si este foarte posibil sa primim acesti bani”, a declarat Teodora Jinga, sefa Serviciului de Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul CJ.

Practic, institutia judeteana ar putea fi scutita de plata a circa 8 milioane de lei, banii urmand a veni de la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

„Avand in vedere ca la licitatiile proiectelor depuse la ADRNE se obtine de obicei o valoare de 70-80% din estimarea initiala, diferenta de bani se intoarce la Agentie. Banii astfel economisiti constituie un fond din care suplimentarea de plata a CJ ar putea fi usor acoperita. Cererea de finantare o vom semna in cel mai scurt timp”, a explicat Teodora Jinga.

Proiectul care vizeaza drumul Iasi-Botosani presupune reabilitarea a 38,4 kilometri de drum. Din cele 77,6 milioane de lei alocate proiectului, cota CJ este de 9,57 milioane lei, din care 1,16 milioane sunt cheltuieli eligibile, 1,32 milioane reprezentand TVA, iar 7,09 milioane cheltuielile neeligibile.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.